Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nema mu ravnog

Hrvat se poklonio Nikoli Jokiću!

Oduševljen je srpskim asom

Objavljeno: 03.10.2024. 09:12h > 09:18h

Košarkaši Denver Nagetsa se trenutno nalaze u Abi Dabiju gde će odigrati prijateljske mečeve sa Boston Seltiksima.

Hrvatski as Dario Šarić će po prvi put zaigrati sa jednim od najboljih košarkaša današnjice, Nikolom Jokićem.

On je u intervjuu za Mozzartsport otkrio kako za sada teče saradnja sa trostrukim MVP-jem NBA lige i da mu posebno znači što sa saigračima i trenerom može da priča na svom jeziku.

- Lakše je kad imaš takve ljude poput sebe, pogotovo meni koji sam novi u organizaciji. Nikola i Vlatko, te trener Ognjen... Svi mi oni pomažu da se priviknem lakše. Njihovi saveti mi znače, kažu mi šta trener zahteva i to mi olakšava posao, da se brže adaptiram na ekipu - poručio je Šarić za Mozzart Sport.

Dario Šarićfoto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

- Sjajan je osećaj, tek sam nekoliko dana ovde. Zasad je sve odlično, nemam šta da se bunim. Organizacija je dobra, Nikola i Vlatko su tu, pričamo naš jezik i imamo zajedničke teme. Zadovoljan sam, lepo je, još smo sada došli u Abu Dabi da odigramo dve pripremne utakmice i spremimo se za sezonu.

Oduševljen je Nikolom Jokićem.

- Odlično. Radi se o verovatno najboljem košarkašu današnjice. On vidi košarku na potpuno drugačiji način. Ima sjajnu pokretljivost za svoju veličinu, teško ga je čuvati. Izuzetan osećaj, neverovatan dodavač, verovatno najbolji igrač sa loptom u rukama u ligi. Biti deo njegove ekipe i bar na neki način da pokušam da naučim nešto od njega... Bilo bi lepo za mene. Van terena je sjajan, kao što svi znaju. Biće mi lepo sa njim svakako, na terenu ćemo još videti da li ćemo igrati zajedno ili ću ga menjati, ne znam još kako će trener da se odluči. Drago mi je da sam ovde, Denver ima dobar potencijal.

Šta očekuje od saradnje sa Jokićem?

Nikola Jokićfoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

- Sve zavisi od trenera, ne znam kako će da nas rotira, odnosno da li ću da igram sa njim ili ću da ga menjam. Mislim da ću verovatno igrati sa njim, tako mi je bar rečeno. Nadam se tome. Za početak hoću da naučim od njega šta mu paše na terenu, da li da sam više blizu koša ili da se izvlačim spolja kako bih mu otvarao prostor... On ima veliku košarkašku inteligenciju, verovatno najveću ikad viđenu. Odlično razume košarku kao i ja, pa se nadam da ćemo uspeti zajedno da nađemo neke rupe, kako da napadamo protivnike i kako da se branimo. Biće potrebno malo vremena svima nama da se uigramo, ali ovo je ipak najviši nivo. Sve to ipak legne vremenom na svoje mesto.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzartsport)