Liban, Foto: EPA-EFE ABBAS SALMAN, EPA ATEF SAFADI

razmatra se mogućnost evakuacije

Oglasio se ambasador Srbije u Bejrutu! Među poginulima i povređenima nema državljana Srbije, moguća evakuacija

Ambasador Srbije u Bejrutu Milan Trojanović potvrdio da među poginulima i povređenima u Libanu nema državljana Srbije

Objavljeno: 02.10.2024. 19:23h

Ambasador Srbije u Bejrutu Milan Trojanović rekao je da među poginulima i povređenima u Libanu nema državljana Srbije i ponovio preporuku državljanima Srbije da napuste tu zemlju.

Trojanović je naveo da je u Ambasadi u Bejrutu registrovano 115 državljana Srbije i 50 do 60 članova njihovih užih porodica i da se ta lista ažurira svakog dana.

- Srbija prati reakciju i akcije zemalja sa većim brojem državljana u Libanu, poput Brazila, Turske, SAD i Francuske koje su savetovale svojim državljanima da, dok je otvoren međunarodni aerodrom, otputuju iz zemlje. To isto i mi savetujemo državljanima Srbije - rekao je Trojanović.

FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH
FOTO: EPA-EFE/ATEF SAFADI
FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH
FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH
FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH
FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH
FOTO: EPA-EFE/WAEL HAMZEH

On je dodao da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Ambasada Srbije u Bejrutu razmatraju mogućnost evakuacije. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je apelovalo na državljane Srbije u Libanu da se u slučaju potrebe jave Ambasadi u Bejrutu i dostave svoje podatke, lokaciju, kontakt telefon, imena članova porodice, kako bi mogli da budu kontaktirani u slučaju daljeg pogoršanja bezbjednosne situacije.

Ministarstvo je 30. septembra preporučilo državljanima Srbije koji su u Libanu da napuste teritoriju te države zbog pogoršanja bezbednosne situacije.

Bonus video:

(Espreso / Srna / Prenela: J.N.)