ukusno
Za manje od pola sata napravite slatkiš koji će vaši ukućani obožavati: Kremasta keks torta kakvu do sad niste jeli
Ovo je recept koji zaista vredi probati.
Svaki put kada želimo da se zasladimo tortom, a nemamo previše vremena na raspolaganju, pribegavamo klasičnim receptima za keks torte koje sve, manje više, jedna na drugu liče.
Ipak, i u ovom slučaju postoji izuzetak i to najkremastiji i najslađi izuzetak koji ćete ikada probati!
Ovaj dezert pravo je malo čudo – sprema se lako i brzo, a ukusom miluje sva čula.
Sastojci:
puter: 100 g
šećer: 150 g
brašno: 50 g
vanilin šećer: 20 g
jaja: 2 kom
pavlaka: 400 g
kakao keks: 300 g
rastopljeni puter: 150 g
mleko: 20 ml
Priprema:
U jednu posudu stavite 100g razmekšanog putera i izmiksujte mikserom. Zatim u jednu šerpu sipajte šećer, brašno, vanilin šećer, promešajte pa dodajte jaja i sjedinite. Zatim dodajte pavlaku i ponovo sjedinite.
Stavite na tihu vatru i neprestano mešajte dok se skroz ne zgusne. Prespite u staklenu posudu i prekrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.
Kada se ohladi, sipajte krem u posudu sa prvobitno izmiksovanim puterom, pa sve sjedinite mikserom.
Zatim običan biskvit keks sa kakaom sameljite na sitno u blenderu. Dodajte mu otopljeni puter, promešajte, pa dodajte 20ml mleka i sve dobro sjedinite.
Sipajte (ali ne sve, ostavite nešto i za sloj odozgo) na dno pleha/kalupa i dobro utabajte, tako da po zidovima/unutrašnjim stranama kalupa takođe bude tanak sloj biskvita.
Prelijte kremom do vrha, poravnajte, pa odozgo pospite preostalim mlevenim biskvitom ravnomerno. Neka se ohladi u frižideru i možete uživati u njenom bogatom ukusu. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)