Milka Milisavljević, Foto: Pink.rs / youtube

otkrila i omiljeno jelo

Milka iz Grocke čuvala decu Trampu: Dadilja otkrila sočne detalje, sa Ivankom se "rčkala", a kad spomene Srbe...

U jednom intervjuu Milka je otkrila da je sarma Trampovo omiljeno srpsko jelo, kao i da je težio da decu nauči pooštenju, a da im je sve drugo puštao na volju

Objavljeno: 02.10.2024. 11:36h > 12:34h

Milka Milisavljević iz Grocke radila je kao dadilja u kući Donalda Trampa, osam godina čuvala je njegovu decu, sinove Erika i Donalda juniora Trampa da bi se nakon više godina vratila u Srbiju. Poslednju deceniju i po svog života provela je u Grockoj, a evo kako je govotila o bivšem američkom predsedniku i njegovoj porodici.

Bivša dadilja Donalda Trampa govorila je za srpske medije 2017. nakon što je on pobedio na izborima u Americi i stigao do Bele kuće.

"Sto odsto sam bila sigurna da će da pobedi, iako sam čula čula od njegovog protivnika, ali sam sto odsto bila sigurna da će da pobedi, znala sam", rekla je ova Srpkinja za Pink.rs.

Posebno je izdvojila "Trampov karakter, ljudskost i dobrotu". Osam godina provedenih u domu Trampovih ostalo joj je u najlepšem sećanju. "Voli on Srbiju, mnogo vole Srbiju", poručila je.

Milka Milisavljevićfoto: Pink.rs / youtube

"Donald je uvek govorio da su evropski narodi dobri, ali je zbog mene svakom pričao da je su svi Srbi dobri", izjavila je jednom prilikom.

Tu je i zanimljiv podatak da je Milki govorio ponosno: "Moja dadilja je Srpkinja". Kako je navela, plata je bila dobra, a neretko je dobijala poklone.

Otkrila je i da je umela da zapeva u kući Trampovih pa je jedan narodnjak i njemu zapao za uvo, "Amerika, Amerika" koji izvodi Miroslav Ilić, a deo te pesme glasi: "Ali metar moga sela Amerika cela".

FOTO: Pink.rs / youtube
FOTO: Pink.rs / youtube
FOTO: Pink.rs / youtube
FOTO: Pink.rs / youtube

Milka je radila u kući Trampovih dok je bivši američki predsednik bio oženejn Ivanom Tramp sa kojom je dobio sinove i ćerku Ivanku. Dadilja iz Grocke napomenula je da je Ivana bila dobra, ali da su se malo "rčkale" jer su bile veoma bliske. Sve su rešavale čašom bermuta ili kafom.

Ivana Tramp zvala ju je Milkić. Divne uspomene ponela je Milkma iz kuće Trampovih, preminula je 85. godini u KBC "Zvezdara", dvojica njenih sinova sa porodicama žive u Americi.

U jednom intervjuu Milka je otkrila da je sarma Trampovo omiljeno srpsko jelo, kao i da je težio da decu nauči pooštenju, a da im je sve drugo puštao na volju.

Ovakvo je bilo njeno mišljenje o Trampovima, a kako glasi vaš stav?

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/M.L.)