Penzioneri sede na klupi, Foto: Beta/Dragan Gojić

sjajne vesti

Evo koji penzioneri će dobijati po 150 evra: Ministar najavio dobre vesti

To socijalno davanje namenjeno je svim muškarcima i ženama starijim od 65 godina, koji nemaju penziju

Objavljeno: 02.10.2024. 11:09h > 11:12h

Povodom Međunarodnog dana starih, koji se širom sveta obeležava na današnji dan – 1. oktobra, Milan Krkobabić, predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu poručio je da se PUPS, partija socijalne pravde, godinama snažno zalaže za socijalno odgovornu državu.

– A to danas konkretno znači uvođenje socijalne garantovane penzije ne manje od 150 evra, poput zemalja u okruženju, poručio je on.

To socijalno davanje namenjeno je svim muškarcima i ženama starijim od 65 godina, koji nemaju penziju, niti bilo koje druge prihode. Među njima je najviše žena, i to žena sa sela, objasnio je on.

Penzioneri u Srbijifoto: beta dragan gojić

Socijalna garantovana penzija je prvi ozbiljan korak u borbi protiv siromaštva i očekivanja za njeno uvođenje sasvim su opravdana, kazao je Krkobabić i dodao da su „međugeneracijska solidarnost i stalna briga o najstarijima neizostavni imperativ i potvrda da se prema njima ophodimo dostojanstveno“.

PIO fondfoto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

– Takva iskrena i konkretna solidarnost mlađih sa starijima, ali i starijih sa mlađima – pokazatelj je našeg civilizacijskog uzleta, zaključio je Krkobabić.

Da podsetimo, PIO fond je saopštio bitnu informaciju penzionerima o septembarskom izdanju "Glasa osiguranika".

Bonus video:

(Espreso/Penzionisani.rs/Vesna Pejčić/Prenela: N.J)