Rade Ćaldović Ćenta, Foto: Printscreen/Facebook/Legende devedesetih

legende

Bio neustrašiv, jači i od Giške,uterivao strah u kosti! Ubili ga sa devojkom, a brutalnu plavušu svi znali po...

Priča o najjačem krimosu devedesetih

Objavljeno: 02.10.2024. 09:49h > 10:52h

Na Fejsbuk stranici Legende devedesetih uvek naletimo na neku nepoznatu priču o žestokim momcima beogradskog asfalta devedesetih godina.

Tako je i sada, priča o Ćenti i Sići...

Kad je počeo rat, Ćenta se vratio u Jugoslaviju i stanovao je baš u hotelu "Jugoslavija" u Beogradu, a svoju "Mečku" je parkirao tačno na ulazu.

Kad je taj auto video direktor hotela, inače jaka zverka, jedan od glavnih ljudi Mire Marković, pitao je ljude koji su stajali u blizini čiji je "Mercedes", Ćenta kaže: "Moj, pa šta? Ko si ti?" Ovaj će: "Ja sam direktor ovog hotela i "Metropola", a ko si ti?" Ćenta mu zvizne šamar i kaže: "Slušaj bre džukelo, kad pričaš sa mnom da izvadiš ruke iz džepova. Ja sam Ćenta, direktor Evrope!"

Rade Ćaldović Ćentafoto: Printscreen/Facebook/Legende devedesetih

Čujem ja u kom lokalu obično sede Ljuba i Ćenta i rešim da namerno odem tamo. Za svaki slučaj skoro sve pare što sam imao, tri hiljade maraka, sakrijem u apartmanu ispod tepiha, a samo 10 maraka stavim u džep.

Sedim ja tamo neko vreme i stiže Ćenta sa bokserom Emilom, bili na treningu. Kako me je video, Ćenta prilazi i kaže: "Gde si bre mamu ti j...", i onako pola u šali, pola ozbiljno, krene da me udara pesnicama, ja mu kažem: "Nemoj Ćenta, imam bolesne bubrege, jači si." On diže ruke i kaže: "Najjači sam u Evropi!" Zavuče mi ruku u džep i kaže: "Šta je, nemaš više?" Ja kažem da nemam, a namazan ja namerno sakrio pare. Vrati on meni onih 10 maraka, ali meni bude krivo jer mi niko nikad nije tako zavukao ruku u džep, šta treba svaki put da razmišljam da ga ne sretnem da mi ne uzme pare. Ispričam ja to našem zajedničkom drugu Paji bokseru, on me savetuje da ne trpim takve stvari i nazovem ja telefonom Ćentu.

Rade Ćaldović Ćentafoto: Printscreen/Facebook/Legende devedesetih

Kažem mu: "Ćenta, nemoj više da mi zavlačiš ruku u džep." Kulturno mu kažem, ali njemu proradi sujeta, krene da me psuje, ja mu kažem: "Lepo sam ti rekao, nemoj nož da radi. Ja ti više to neću dozvoliti." On mi spusti slušalicu.

S njim je ubijena i njegova devojka odnosno nevenčana supruga, novinarka Maja Pavić (25), venčana kuma Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića. Kobne noći nepoznati napadač je u njih ispalio rafale iz „heklera“.

Bonus video:

(Espreso/Facebook, Legende devedesetih/Prenela: N.J)