Baka prelazi ulicu, Foto: Profimedia

human gest

O humanosti mladih Novosađana priča cela Srbija: Na neverovatan način spasili život jednoj starici, svaka čast!

U komentarima su se našle reči pune podrške gde su mnogi isticali kako ovakvi primeri vraćaju veru u ljude, posebno među mlađim generacijama

Objavljeno: 02.10.2024. 08:55h

Nekada su najvažniji heroji oni od kojih to najmanje očekujemo - mladi ljudi koji u najtežim trenucima pokažu neverovatnu humanost. Tako su trojica tinejdžera iz Novog Sada, u trenutku kada je život jedne starije žene visio o koncu, reagovali onako kako bi malo ko očekivao.

O njihovom humanom gestu pisala je jedna Novosađanka Jasmina na svom Iks profilu, želeći javno da pohvali mlade ljude u svom gradu.

"Želim da podelim. Majka (74) od kolege u subotu krene na Riblju pijacu, kod Gimnazije joj pozli, padne, izgubi svest. Pritrče trojica tinejdžera Roma, poliju je vodom, zovu Hitnu, objasne... Žena malo dođe sebi, Hitna kaže da je vode kod njenog lekara. Klinci pozovu taksi, smeste je u taksi, kažu taksisti: 'Evo 500 dinara, vozi u Urgentni.

Odveze je taksista, ona uspe da pozove sina, on u Urgentni, tamo je pregledaju, pravac Kamenica... Operisana. Hvala deco draga, i hvala vašim roditeljima", napisala je Jasmina.

"Ima nade dok imamo ovakvu decu", "

U komentarima su se našle reči pune podrške gde su mnogi isticali kako ovakvi primeri vraćaju veru u ljude, posebno među mlađim generacijama.

"Reći ću samo i da je medicinski tehničar (star oko 25 godina) na prijemnom odeljenju kikindske bolnice iz novčanika (lično gledala) izvadio pare i platio taksi baki oko 400 dinara jer deca nisu htela da dođu po nju. I to po meni ima neku težinu", "Bravo za mladiće", "Ovo me podseti kada sam pre par godina na Adi pala sa rolera i iščašila lakat, isto mi je prišao Rom, pomogao mi da se preobujem, odveo me sa staze i našao taksi", "Ima nade dok imamo ovakvu decu", glasili su samo neki od komentara.

Bonus video:

(Espreso/Blic/M.L.)