Dvejn Vašington, Foto: Starsport

grom iz vedra neba

Šok usred noći: Dvejn Vašington trejdovan, Partizanu ogroman novac!

Crno-beli će bogato zaraditi, ali...

Objavljeno: 02.10.2024. 07:28h > 07:33h

Američki bek Dvejn Vašington koji je ovog leta stigao u Partizan, trejdovan je u Šarlot Hornetse!

Crno-beli bi trebalo da inkasiraju i do 1.000.000 dolara, a čitav transfer suštinski je samo papirološki.

Naime, Vašington je deo trejda Njujork Niksa i Minesote u čijem se epicentru nalazi Karl Entoni Tauns. Momak rođen u Frankfurtu bio je potreban Niksima kako bi se sve potrebne brojke plata u seleri kepu posložile jer tako nalažu pravila NBA lige. S obzirom da je Vašington prošle sezone već potpisivao dvosmerne ugovore sa Niksima, isprofilisao se kao idelan kandidat za ovaj posao, prenosi "Mozzartsport".

Vašington na meču protiv Borcafoto: Starsport

Niksi su prosledili Vašingtona u Šarlot Hornetse koji su takođe bili neophodan igrač za realizaciju trejda Taunsa iz Minesote u Njujork. Na kraju Hornetsi dobijaju tri pika druge runde (dva od Niksa, jednog od Minesote), kao i Dakuana Džefrisa, Čarlija Brauna i Vašingtona, Tauns ide u Veliku jabuku dok su u Minesoti završili Džulijus Rendl i Donte DiVićenco.

Naredni korak je da Hornetsi otpuste Vašingtona, a on bi na kraju trebalo da potpiše novi ugovor sa Partizanom. Novonastala situacija nalaže da će Željko Obradović neko vreme ostao bez Vašingtona, u da je veliki znak pitanja kod toga koliko će utakmica američki bek propustiti, počev od evroligaške premijere protiv Baskonije u četvrtak.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzartsport)