Vladan Milojević, Foto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

milano

Milojević besan: Sami sebi smo dali šest golova u dva meča Lige šampiona!

Nije bio zadovoljan

Objavljeno: 01.10.2024. 23:33h

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostujućem terenu u Milanu od Intera rezultatom 4:0 u okviru 2. kola Lige šampiona.

Strelci za Inter bili su Hakan Čalhanoglu u 11, Marko Arnautović u 59, Lautaro Martines u 71. i Mehdi Taremi iz penala u 81. minutu.

Svoje utiske izneo je trener srpskog šampiona Vladan Milojević.

Detalj sa meča u Milanufoto: Piero Cruciatti / AFP / Profimedia

On nije bio zadovoljan.

- Teško ili ne, rezultat je takav kakav jeste. Mislim da smo sami sebe pobedili u jednoj rečenici, ništa više. Sve golove koje smo primili su direktne naše individualne greške i jako je teško igrati protiv bilo kakve ekipe, a kamoli protiv ovakve ekipe kao što je Inter. Mislim da smo imali dosta dobrih situacija i momenata u igri, ali to smo i spominjali i analizirali tu utakmicu sa Benfikom, da to ne sme da se dešava... Celokupno, u dve utakmice Lige šampiona sami smo sebi dali šest golova - rekao je Milojević.

Nastavio je u istom ritmu.

- Hteli smo da izađemo kao što smo najavili u novom sistemu, dosta dobro smo to odradili. Ova utakmica je izgubljena direktnim našim greškama. Protiv Benfike dve, sada četiri. Teško mi pada, žao mi je što primamo ovako naivne golove. Najiskusniji igrači... Kad je neko mlad, kad izgubi, nije problem. Problem je kad kod iskusnih igrača imate takve greške. To je fudbal, dešavaju se takve stvari. Na ovom nivou moramo da smanjimo bilo kakvu grešku. Ako treba da primite gol, onda protivnik treba da se namuči da ga da. Sve ostalo je bilo okej. Imali smo dosta stvari koje smo hteli da radimo, pravimo šanse. Protiv takvih ekipa morate da držite 'nulu'. Tamo gde je Inter bio najjači, anulirali smo ga. Okrećemo se sledećoj utakmici, sutra je novi dan - rekao je Milojević i prokomentarisao partiju Maksimovića:

- Stvarno je odigrao fenomenalnu utakmicu. Pratimo ga odavno, igra kod nas, trenira… Jedno dete koje ima blistavu budućnost. Pokazao je bez obzira na mladost, dobijaće iskustvo, kreirao je šanse, imao šanse. Treba da nastavi da radi. Uveren sam da će sve biti kod njega kako treba. Zvezda je u njemu dobila bisera pravog. Predviđam mu svetlu budućnost.

Bonus video:

(Espreso/A.K.)