Slavlje fudbalera Borusije Dortmund, Foto: Noah Wedel / imago sportfotodienst / Profimedia

elitno takmičenje

Liga šampiona: Dortmund ponizio Seltik, Barselona i Siti bez milosti!

Dosta golova na terenima širom Evrope

Objavljeno: 01.10.2024. 23:00h > 23:03h

Fudbaleri Seltika doživeli su jednu od najvećih bruka ikada u evropskim takmičenjima, pošto su večeras na gostovanju Borusiji Dortmund primili čak sedam golova, čime su pokvarili utisak posle prvog kola Lige šampiona u kojem su slavili nad Slovanom - 7:1 (5:1).

Najteži poraz ikada Seltik je doživeo protiv Barse u sezoni 2016/17, kada je izgubio sa 7:0, a istovetan poraz od 7:1 imao je godinu dana kasnije kada je PSŽ pobedio sa 7:1.

Danas su redom golove za Dortmund ređali Emre Čan sa penala u 7. minutu, potom je dva u nizu postigao Adejemi u 11. i 29. minutu, Girasi se upisao sa bele tačke u 40. minutu, a Adejemi je ostvario het-trik u 42.

U drugom poluvremenu su po gol dodali Girasi u 66. minutu i Nmeča u 79. minutu, dok je Maeda postigao jedini, utešni gol za Seltik još u 9. minutu kada je delovalo da neće sve biti tako katastrofalno za Škote.

Barselona je takođe bila jako efikasna i postigla je pet golova protiv Jang Bojsa, koji je jedan od rivala Crvene zvezde ove godine u Ligi šampiona - 5:0 (3:0).

Ponovo je, naravno, Levandovski bio glavni akter za Barsu sa dva gola u 8. i 51. minutu, a preostale pogotke za Špance su postigli Rafinja u 34. minutu, Martinez u 37. minutu i viđen je još autogol Kamare iz 81. minuta.

Na kraju je u nadoknadi zbog ofsajda VAR poništio utešni gol Monteira.

Arsenal je u derbi meču bio bolji od PSŽ-a u Londonu i to bez mnogo muke, golovima već u prvom poluvremenu, posle čega je održao prednost - 2:0 (2:0).

Pogotke za Tobždije postigli su Kai Haverc na asistenciju Trosara u 20. minutu i Saka u 35. minutu meča, čime je londonski tim stigao do prve pobede.

Trijumfe su ostvarili i Bajer Leverkuzen protiv Milana, gde je Bonifejs u 51. minutu na dodavanje Frimponga uspeo da postavi minimalan rezultat (1:0), ali i Siti koji je do vrha napunio mrežu Slovana (0:4).

Strelci za Građane bili su Gindogan u 8. minutu, Foden sedam minuta kasnije, Haland u 58. minutu i Mekati u 74. minutu.

Najneizvesnije bilo je u Holandiji, gde su PSV i Sporting odigrali 1:1.

Šouten je u 10. minutu doneo prednost Filipsovcima, ali su Portugalci preko Bragance uspeli da na asistenciju Arauha u 84. minutu poravnaju rezultat.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Srđan Todorović/Preneo: A.K.)