Napad, Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

počelo je!

Iran je ispalio rakete na Izrael!

Rat na Bliskom istoku ulazi u novu fazu

Objavljeno: 01.10.2024. 18:41h > 22:41h

Iran je ispalio rakete na Izrael!

Rat na Bliskom istoku ulazi u novu fazu!

Iz Irana je na Izrael ispaljeno skoro 200 projektila, javlja izraelski vojni radio Skaj njuz. Sirene su se oglasile širom zemlje dok su rakete presretači lansirane da ih obore. Nejasno je da li rakete pogađaju kuće ili se presreću na nebu iznad gradova. Ovo je situacija koja se brzo razvija i traje.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su post, u kojem se navodi da su svi izraelski civili u skloništima za bombe dok se rakete iz Irana ispaljuju na Izrael.

Na društvenim mrežama su se pojavili prvi snimci eksplozija koje odjekuju nad Tel Avivom tok izraelska PVO presreće iranske balističke projektile.

„Pre kratkog vremena rakete su lansirane iz Irana prema državi Izrael.

„Naloženo vam je da ostanete na oprezu i da precizno sledite uputstva Komande domobranstva

"U poslednjih nekoliko minuta, Komanda Domovnog fronta je podelila uputstva za spasavanje života u različitim oblastima širom zemlje. Mole se javnost da se pridržava smernica Komande domobrana. Kada čujete sirenu, morate ući u zaštićeni prostor i ostati tamo do daljeg.

„IDF čini i učiniće sve što je potrebno da zaštiti civile Države Izrael", navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Podsetimo, izraelske trupe upale su noćas na teritoriju Libana, kako bi izvršile "ograničene operacije protiv Hezbolaha". Prema rečima izraelskih zvaničnika, operacija će trajati nekoliko dana.

Prethodno je došlo do žestokog granatiranja Libana.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/A.P./Preneo D.M.)