Fakultet/Ilustracija, Foto: Demir Dervišagić

ispovest

"Pustim njegove stare glasovne poruke...": Bolna ispovest majke čiji je sin otišao u inostranstvo da studira

Ispod objave brzo su se našli komentari roditelja koji su se prepoznali u napisanim rečima

Objavljeno: 01.10.2024. 14:02h > 14:08h

Nema veće radosti za roditelja nego kada njegovo dete ostvari svoje snove, ali istovremeno, nema ni težeg osećaja od onog kada shvati da ih ti snovi vode daleko od njih. S takvim osećajem, najčešće se susreću 1. oktobra - kao datuma koji označava odlazak deteta na studije.

O takvom odlasku i tuzi kao propratnom osećaju pisala je jedna majka iz Srbije, na svom Iks profilu "PerslaMala" prisećajući se trenutka kada je njen sin otišao na studije, ali ne u drugi grad, nego van granica svoje zemlje.

"Povodom odlaska sinova na studije, i naše majčinske tuge:

Moj dobio stipendiju na željenom univerzitetu i otišao 'preko bare'. Pričamo tako svakih par dana, on ushićen i pun utisaka. Posle mesec dana mi kaže: 'Mama, meni je ovde lepo, i jedino što bi moglo da mi pokvari sreću je da znam da si ti zbog mog odlaska nesrećna'.

Fakultetfoto: Marina Lopičić

Izlečio me je odmah, i tugu, i suze. Rekla sam sebi - pa zar ovo nije stvar koju bi svaka majka poželela svom detetu? Elem, završio, zaposlio se, ostao. Uglavnom se naviknemo, ali stigne nas ponekad. Onda pustim njegove stare glasovne poruke iz vibera, samo da mu slušam glas.. I opet prođe. To je život. Sećam se, I ja sam htela da idem, tata mi nije dao", napisala je ona.

"U životu nisam video toliku tugu"

Ispod objave brzo su se našli komentari roditelja koji su se prepoznali u napisanim rečima.

"Moj sin je meni rekao na polasku: 'Mama ti si rekla, ako sam ja srećan bićeš i ti. Nemoj da plačeš'. Nikad se više nisam javno zaplakala. Nisam ni tada, samo mi je suza skliznula niz obraz. I tako 15 godina", "I meni je jako teško za sina. Ali, srećan je. Neka ih dragi Bog čuva i sačuva", "Nažalost, imao sam priliku da vidim majku kako ispred zgrade grli, ljubi sina pre nego što on seda u kola i odlazi. Niz lice suze, tihi jecaj.. U životu nisam video toliku tugu, bol, patnju, nedostatak najdaržeg bića..Zašto smo im dali krila, ako ih nećemo pustiti da lete . Sretno da mu bude!", pisali su oni.

Bonus video:

(Espreso/Blic/M.L.)