Račun za struju, Foto: Espreso

troškovi

Od ovog datuma ćete samo ovako plaćati račune za struju: Nema više blagajničkog rada - tu je i popust od 30 dinara

Te novine se uvode jer čak 87 odsto građana račune za električnu energiju plaća preko portala "Uvid u račun"

Objavljeno: 01.10.2024. 13:15h > 15:32h

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će zbog unapređenja efikasnosti, digitalizacije usluga i optimizacije troškova od 1. novembra sukcesivno doći do prestanka blagajničkog rada u poslovnicama EPS, kao i da će u narednih godinu dana od 1. novembra do 30. oktobra 2025. korisnici koji budu plaćali račune preko portala i aplikacije "Uvid u račun" ostvariti popust od 30 dinara na narednom računu i na taj način neće imati trošak provizije.

Te novine se uvode jer čak 87 odsto građana račune za električnu energiju plaća preko portala "Uvid u račun", poslovnih banaka i Pošte Srbije, a svega 13 odsto na blagajnama "Elektroprivrede Srbije"

Račun za strujufoto: Espreso, EPA TOLGA AKMEN, Printscreen

Građani koji žele da izmire račune za struju na šalterima Banke Poštanske štedionice u narednih šest meseci omogućena je niža provizija u iznosu od 30 dinara, a svima koji predju na elektronski račun omogućen je dodatni popust od 50 dinara na svakom narednom računu.

Dodaje se i da broj korisnika elektronskog servisa "Uvid u račun" raste iz dana u dan i da je premašio 600.000, što je dodatno ubrzalo trend smanjenja broja transakcija na blagajnama.

Račun za strujufoto: Profimedia, Printscreen, Marina Lopicic

Na portalu i aplikaciji građani mogu da preuzmu i plate račun, imaju pregled potrošnje i uplata u poslednje tri godine, kao i niz drugih korisnih informacija.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Prenela: N.J)