Kampaco i Vildoza, Foto: Starsport©

sve je otkrio

Konačno progovorio o sukobu: Argentinska zvezda bez dlake na jeziku

Morao je da napusti klub zbog njega

Objavljeno: 01.10.2024. 12:38h > 12:42h

Argentinski košarkaš Luka Vildoza je napravio pravi bum u Grčkoj kada je dres Panatinaikosa zamenio dresom najvećeg rivala.

Nekadašnji igrač Zvezde otkrio je da nije mogao da se uklopi sa Erginom Atamanom.

- Način igre Panatinaikosa mi nije odgovarao, to nije moj stil, ali to nije izgovor za moje partije. Davao sam sve od sebe, to je sigurno, ali znam da nisam igrao dobro - rekao je Vildoza za Eurohoops i dodao:

- Bio sam povređen, nisam uspeo da se oporavim 100 posto pose operacije. Ipak, makar sebe smatram dobrim momkom, nikada ništa nisam rekao u svlačionici i davao sam sve od sebe na terenu. Jednostavno se nisam uklopio sa filozofijom trenera.

Sarađivao je sa Duškom Ivanovićem u Zvezdi, a sada ga čeka rad sa Jorgosom Barcokasom u Olimpijakosu.

Vildoza u dresu Zvezdefoto: Starsport©

- Trojica različitih trenera. Znamo svi da je kod Duška više toga strukturisano, kod Atamana je više pik-en-rola, čitanja igre i individualne veštine, a sada treba da se prilagodim na trenera Barcokasa. Mislim da mi njegov sistem paše jer ima mnogo dodavanja, biće otvorenih šuteva. Ipak, u njegovom sistemu – ako ne igraš odbranu, teško ćeš se naći na terenu - kaže Vildoza i nastavlja:

- Sa Duškom sam na kraju u Zvezdi imao veoma dobar odnos, mislim da tako može da bude i sa Barcokasom. Mislim da je on veoma blizak igračima. Prošle godine nisam baš imao dobar odnos sa trenerom, kao što svi znaju, ali ne može se ništa reći kada je čovek osvojio sve.

Zvezda i Olimpijakos su bratski klubovi.

- Znam koliko su povezani, tako da se osećam kao da sam već bio ovde. Oni su kao braća i zaista se osećam komforno, ljudi su me dočekali otvorenih ruku, ponovo se osećam svojim.

Bonus video:

(Espreso sport)