Autobus, Ilustracija, Foto: LivemediaFotogramma Zuma Press Profimedia

UŽAS U BANGKOKU

Desetoro učenika izgorelo u autobusu! Izlet se pretvorio u pakao - spasioci zatekli ugljenisana tela!

Povređeni su rekli da se nesreća dogodila oko 12.20 sati i da je trebalo oko sat da se vatra ugasi

Objavljeno: 01.10.2024. 10:47h

Spasioci su našli 10 ugljenisanih tela i više povređenih nakon što se školski autobus zapalio usled eksplozije gume na putu za Patum Tani kod Bangkoka.

U tragičnom incidentu koji se dogodio u utorak popodne ispred zgrade Nacionalnog memorijala u distriktu Lam Luk Ka u Patum Taniju stradalo je najmanje 10 učenika, dok su mnogi povređeni, piše lokalni portal Nationthailand.com.

Autobus je prevozio 42 učenika i nekoliko učitelja od škole Vat Hao Faja u Utaj Taniju do Ajutaje radi izleta, kad je došlo do eksplozije jedne od prednjih guma.

Vozilo je izgubilo kontrolu i udarilo u metalnu barijeru, nakon čega je izbio požar koji je brzo zahvatio čitav autobus, navodi portal.

Spasioci su rekli da je najmanje 10 učenika stradalo u požaru a da su mnogi zadobili opekotine jer nisu mogli da se evakuišu na vreme. Povređeni su rekli da se nesreća dogodila oko 12.20 sati i da je trebalo oko sat da se vatra ugasi. Do 13.00 su spasioci izbrojali najmanje 10 ugljenisanih tela u ostatku autobusa, te rekli da je 19 učenika prevezeno u obližnje bolnice.

U vreme kad je vest objavljena, 25 učenika se vodilo kao nestali.

Nationthailand.com dodaje da su tri autobusa učestvovala u pomenutom školskom izletu.

Bonus video:

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)