Janik Siner, Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

doping

Siner još jednom kukao nad svojom sudbinom!

Ponovo je govorio o skandalu

Objavljeno: 30.09.2024. 20:54h > 21:00h

Janik Siner je odličan na terenu i pored stalnih pitanja koja dobija u vezi sa poznatom doping aferom.

Italijan je ponovo u žiži javnosti posle odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku da se Siner oslobodi optužbi za korišćenje klostebola.

Minimalan trag supstance nađen je u dva testa Sinera na Mastersu u Majamiju, ali je kasnije utvrđeno da Italijan nije svesno uneo materiju u organizam.

Janik Sinerfoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Svejedno, to je izazvalo ogromnu pažnju, a Janik se još jednom o svemu oglasio na turniru u Pekingu, gde se plasirao u polufinale pobedom nad Jiržijem Lehečkom, 6:2, 7:6 (6).

- Pre svega, ovo nije situacija u kojoj bih voleo da budem, hzar ne? Veoma je teško i sve je drugačije. Ipak, ono što znam je da se stalno podsećam da nisam uradio ništa loše, što vam daje malo bistrije misli. Naravno da je bilo besanih noći u ovom periodu, sada opet neće biti lako - poručio je Siner.

Svetski teniser broj jedan je rekao da je razočaran odlukom WADA da se žali.

- Sve me to podseća da su takve situacije moguće. Očigledno je da sam razočaran što sam u ovoj situaciji. Pokušavam da nekako ostanem koncentrisan na svoj posao i činim sve da budem spreman za svaki naredni meč. Ali da, ovo je veoma težak momenat za mene i moj tim. Ne radi se samo o meni, već celom timu. Držim uz sebe bliske ljude, koji me znaju kao osobu. Znaju me, ali sigurno je da nije lako - zaključio je šampion Melburna i Njujorka.

Janik će u utorak za plasman u finale igrati protiv Kineza Junčaoketea Bua.

Bonus video:

(Espreso/B92/Zoran Kecman/Preneo: A.K.)