Policija, Foto: Nenad Kostić

užas

Zemunac pretio ženi da će joj sipati kiselinu u genitalije, pa ujedao sina za rame: Horor!

Javni tužilac je predložio sudu da opozove raniju uslovnu osudu

Objavljeno: 30.09.2024. 14:10h > 14:13h

Protiv okrivljenog D.M. (42) Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela Nasilje u porodici.

Okrivljenom se stavlja na teret da je u toku noći 27./28. avgusta, od 21.30 časova do posle ponoći, u Beogradu, GO Zemun, u porodičnoj kući, primenom nasilja, pretnjom da će je ubiti, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozio spokojstvo i telesni integritet članova svoje porodice – bivšoj vanbračnoj supruzi i sinu.

U alkoholisanom stanju oštećenoj je govorio da je ku*va, pretio joj da će kupiti sonu kiselinu i sasuti joj u genitalije, palio je i gasio plamen upaljača preteći da će joj zapaliti kosu, da će je zaklati ključem od automobila, da će je politi jestivim uljem i zapaliti, nakon čega je oštećenu rukama uhvatio za spavaćicu pokušavajući da je ugura u podrum.

Policijafoto: RINA/Ustupljene fotografije

Ona je uspela da se istrgne iz njegovih ruku i pobegla u dvorište, okrivljeni je sustigao i stavljao joj ruku preko usta kako ne bi vrištala, a potom je od strane sina – oštećenog zaustavljen i oboren na travnjak, nakon čega je oštećenog desnom šakom uhvatio za vrat, preteći mu da će mu iščupati grkljan i da će ga zadaviti.

Oštećeni ga je stisnuo za ruku jače, da bi okrivljeni desnom rukom počeo da ga grebe sa leve strane struka a zatim ga ugrizao za dva puta za levo rame, pa je okrivljeni usled ovakvog postupanja ugrozio spokojstvo oštećenih, te oštećenom – sinu naneo jedinstvenu laku telesnu povredu vidu površinske povrede obe ruke, uganuća i istegnuća mekih tkiva vrata sa oguljotinama kože, površinske povrede oba stopala, površinske povrede leve slabine, površinske povrede lica i ujedinu levog ramena.

Javni tužilac je predložio sudu da opozove raniju uslovnu osudu izrečenu okrivljenom presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu od dana 05.02.2021. godine i kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine uzme kao utvrđenu i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 meseca, te da mu produži pritvor u kojem se okrivljeni nalazi od dana 29.08.2024. godine, kada je lišen slobode.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs/M.L.)