Operacija, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

Pojeo "magične gljive, dohvatio sekiru, pa sebi odsekao muškost: Lekari zanemeli kad su videli u čemu ga je doneo!

Nakon teške operacije pacijent je stavljen pod negu psihijatra, a kazao je da se ne seća košmarne scene iz kuće.

Objavljeno: 30.09.2024. 11:31h

Bizaran slučaj odigrao se u Austriji i detaljno je opisan u stručnom žurnalu "Mega Journal of Surgery". Lekari u gradu Feldkirh bili su šokirani kada su ugledali muškarca (37), koji je sam sebi odsekao muškost nakon što je pojeo "magične gljive".

Reč je o vrstama pečurki koje sadrže psihoaktivno jedinjenje psilocibin koje može dovesti do vizuelnih halucinacija i dubokih promena svesti. Ove pečurke nisu otkriće modernog doba, već se koriste unazad vekovima, a poznate su kao tradicionalna namirnica u određenim kulturama, recimo u Meksiku i Južnoj Americi.

Kako se navodi, pacijent je u vreme incidenta navodno patio od depresije i zloupotrebe alkohola, a pre nego što je došao u bolnicu pojeo je pet sušenih pečuraka, prenosi New York Post. To je izazvalo "psihotičku epizodu" u kojoj je dohvatio sekiru i odsekao polni organ na više delova.

Lekari su saopštili da je pokušao da veže komad tkanine oko rane da bi zaustavio krvarenje, a potom izašao iz kuće da potraži pomoć. Ugledao ga je komšija, posle čega je završio u bolnici - pet sati nakon samopovređivanja. U izveštaju se kaže da je delove polnog organa doneo u tegli punoj snega, pa su lekari prvo morali da ih očiste i zatim prišiju.

Nakon teške operacije pacijent je stavljen pod negu psihijatra, a kazao je da se ne seća košmarne scene iz kuće. Nedelju dana je imao psihotične napade, a kasnije se oporavio. Lekari napominju da je operacija bila uspešna i da su komplikacije, uključujući nekrozu dela tkiva, uspšeno rešili. Nekoliko meseci kasnije muškarac je povratio erektilnu i urinarnu funkciju.

Bonus video:

(Espreso/ Mondo/ Prenela: T.M.)