Vladimir Putin, Foto: Profimedia

"ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI"

Putin se oglasio u jeku haosa, pa... Zbog ovoga će mnogima krenuti para na uši, samo je ovo falilo!

Predsednik Rusije je čestitao svim građanima dan ujedinjenja Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom

Objavljeno: 30.09.2024. 10:07h

Istina je na strani Rusije, svi ciljevi Specijalne vojne operacije će biti dostignuti, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom ujedinjenja Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti sa Ruskom Federacijom.

Srdačno je čestitao svim građanima Rusije na ovom, kako je istakao, istinski sudbonosnom događaju.

"Išli smo ka tome godinama i kroz teška iskušenja. Znali smo u koliko nepodnošljivim uslovima su dugih osam godina živeli stanovnici Donbasa sa stalnim granatiranjem, blokadama i kojim ugnjetavanjima su bili podvrgnuti stanovnici Novorusije", rekao je predsednik.

Stanovnici Donbasa su ustali protiv oružanog državnog prevrata u Kijevu i pružili otpor neonacističkoj diktaturi koja je planirala da ih zauvek odvoji od istorijske otadžbine, od Rusije.

"Mi nismo ostavili svoju braću i sestre. Pokušali smo da dođemo do mirnog rešenja ovog teškog konflikta. Znate čime su se ti pregovori završili – lažima, falsifikatom i obmanama od strane zapadnih elita koje su sve to vreme od Ukrajine pravile svoju koloniju, vojnu odskočnu dasku za napad na Rusiju", objasnio je Putin.

Zapadne zemlje su planski sadile mržnju i radikalni nacionalizam, raspaljivale mržnju prema svemu što je rusko i snabdevali oružjem, slale plaćenike i savetnike, pripremale ukrajinsku vojsku za novi rat, kako bi ponovo kao u proleće i leto 2014. godine organizovale kaznenu akciju na jugoistoku Ukrajine, rekao je Putin.

Njihov cilj nije bio samo Donbas, već i Krim i drugi ruski regioni, istakao je predsednik Rusije.

"Dalji tok događaja je potpuno potvrdio neophodnost i validnost Specijalne vojne operacije i njen uistinu oslobodilački karakter", ukazao je predsednik.

Stanovnicima Donbasa i Novorusije je zahvalio na izdržljivosti, smelosti, odlučnosti i na tome što "iz generacije u generaciju prenose ruske duhovne vrednosti, istorijsko sećanje, tradiciju kulturu i pre svega ljubav prema otadžbini koja predstavlja glavnu potporu u životu".

Vladimir Putin foto: Profimedia

"Danas svi zajedno branimo bezbednu i prosperitetnu budućnost naše dece i unuka, našu zajedničku sudbinu, sećanje o dostignućima i žrtvama naših predaka, vernost njihovim tradicijama i zavetima", rekao je predsednik.

Upravo ta osećanja, nastavio je, daju snagu učesnicima Specijalne vojne operacije. "Dok se danas bore u Donbaasu i Novorusiji i dok brane granicu u Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, oni zapravo štite našu ogromnu prelepu i voljenu Rusiju", istakao je Putin.

Rusija je ponosna na svoje heroje i radi sve da ih podrži, naveo je Putin i dodao da se u oslobođenim regionima aktivno obnavljaju preduzeća, grade se novi stambeni objekti, bolnice škole i vrtići.

Doprinos tome daju svi ruski regioni, predstavnici i krupnog i malog biznisa, kao i volonteri, društvene i religiozne organizacije i parlamentarne partije.

"Hvala svim građanima za sjedinjenost i patriotsko raspoloženje. Istina je na našoj strani, svi ciljevi će biti dostignuti. Srećan praznik, prijatelji", zaključio je predsednik Rusije.

Bonus video:

(Espreso/ RT Balkan/ Prenela: T.M.)