Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

jelo

Da li ste nekad probali uštipke iz rerne? Ukus je fenomenalan, a nema prženja u dubokom ulju

Ukoliko volite uštipke i ne želite da ih pržite u ulju ovaj recept će vas raspametiti

Objavljeno: 29.09.2024. 15:21h

Domaćice su nekada za pripremu ukusnih delicija koristile samo one sastojke koje su već imale u svojoj kuhinji. Budući da se uštipci mogu jesti i slatki i slani i prazni i punjeni oni su često bili na meniju.

Upravo zbog toga su nastale razne varijante ovog preukusnog specijaliteta od testa.

Jedan od njih, onaj zdraviji, sprema se gotvo isto kao i ostali, ali je postupak pečenja drugačiji... Ovo su uštipci iz rerne, a vi pogledajte kako da ih spremite svojim ukućanima.

Sastojci:

300 g sira

3 jajeta

100 ml jogurta

kašičica soli

10 g praška za pecivo

400 g pšeničnog mekog brašna

Priprema:

U posudu izmrvite sir, pa dodajte jaje, zatim jogurt, brašno, prašak za pecivo i so. Umestite testo a onda ga razoklagijajte na oko 1 cm debljine i isecite na kocke ili romboide. Ređajte ih u podmazan pleh, a potom svaki zarežite odozgo i premažite sa mešavinom mlake vode i ulja.

Peći na 200C oko 25 minuta. Kad ih izvadite jedite dok su topli jer tada su najlepši.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)