Bendžamin Čevera, Foto: Facebook/Brandon Cervera

tragedija

Jeo mrvice hleba sa poda, bio zaključan u sobi: Dečak (4) preminuo od gladi samo 2 meseca pre... velika tuga

Bendži je bio jedini član njegove porodice koji nije imao krevet

Objavljeno: 29.09.2024. 14:38h > 14:55h

Četvorogodišnji dečak iz Teksasa snimljen je policijskom kamerom sa modricama ispod očiju i kostima koje su se ocrtavale na njegovom sićušnom telu nekoliko nedelja pre nego što je umro od gladi.

Bendžamin Čevera (4) izgledao je uplašeno i gladno na snimku iz jula 2021. godine, koji je prikazan na suđenju njegovom ocu Brendonu Čeveri zbog nasilja na decom.

Dečak, poznat kao Bendži, umro je manje od mesec dana kasnije, a imao je samo 12 kilograma, prenosi Daily mail. Rečeno je da ga je porodica naterala da pije sredstvo za dezinfekciju ruku i da jede mrvice hleba sa poda porodičnog kupatila bez upotrebe ruku.

Bendžamin Čevera sa ocemfoto: Facebook/Brandon Cervera

Bendži je bio jedini član njegove porodice koji nije imao krevet. Naterali su ga da spava na dušeku sa ćebetom natopljenim mokraćom.

Dečak je bio zaključan u svojoj sobi, a kućni frižider i kuhinjski ormarići takođe su bili zaključani kako ne bi uzeo hranu, preneo je San Antonio-Express News.

Samo 25 dana kasnije dečak je bio mrtav, dva meseca pre svog petog rođendana. Policajci i socijalne službe suočavaju se sa pitanjima zašto je Bendži ostavljen da umre.

Brendon Čevera negira da je naneo povrede detetu i suočava se sa doživotnim zatvorom ako bude osuđen.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/A.M./Prenela: N.J)