predivno
Sjajan ručak spreman u nekoliko koraka: Idealan izbor za celu porodicu, a evo šta daje poseban ukus jelu
Ako obožavate zapečena jela sa sirom i kačkavaljem i nemate običaj da provodite mnogo vremena u kuhinji, ovaj predlog za ručak sigurno će vam se dopasti.
Gratinirana jela sa sirom, odnosno zapečena tako da se formira korica, uvek su poželjna, a ne zahtevaju mnogo truda i ne moramo dugo da ostanemo pored vrelog šporeta.
Postoji mnogo načina da se pripremi izdašno i zasitno jelo na ovaj način, a gratinirana feta je jedno od najjednostavnijih.
Ako joj dodate malo sitno seckanog mesa, ukus će biti još bolji, ali to nije neophodno za slastan i bogat ručak.
Sastojci:
4 jajeta
pola kilograma feta sira
200 g bilo kog brašna
2 kašičice praška za pecivo
4 kašike sitno sečenog kuvanog mesa po izboru
4 kašike maslaca
so i mlevena paprika po ukusu
3 kašike seckanog kapra
Priprema
Umutite jaja, pa ih u njih izmrvite feta sir.
Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo, uz mešanje, tako da se ne formiraju grudvice.
Potom dodajte začine, kuvano meso, kačkavalj i začinsko bilje i dobro promešajte.
Namažite maslac po dnu vatrostalne posude, pa prebacite smesu na to.
Pecite u rerni na 170 stepeni oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobije finu. zlatnu nijansu.
4 kašike seckanog peršuna
4 kašike rendanog kačkavalja
Bonus video: