Foto: printscreen/ youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

predivno

Sjajan ručak spreman u nekoliko koraka: Idealan izbor za celu porodicu, a evo šta daje poseban ukus jelu

Ako obožavate zapečena jela sa sirom i kačkavaljem i nemate običaj da provodite mnogo vremena u kuhinji, ovaj predlog za ručak sigurno će vam se dopasti.

Objavljeno: 29.09.2024. 14:24h > 14:26h

Gratinirana jela sa sirom, odnosno zapečena tako da se formira korica, uvek su poželjna, a ne zahtevaju mnogo truda i ne moramo dugo da ostanemo pored vrelog šporeta.

Postoji mnogo načina da se pripremi izdašno i zasitno jelo na ovaj način, a gratinirana feta je jedno od najjednostavnijih.

Ako joj dodate malo sitno seckanog mesa, ukus će biti još bolji, ali to nije neophodno za slastan i bogat ručak.

Sastojci:

4 jajeta

pola kilograma feta sira

200 g bilo kog brašna

2 kašičice praška za pecivo

4 kašike sitno sečenog kuvanog mesa po izboru

4 kašike maslaca

so i mlevena paprika po ukusu

3 kašike seckanog kapra

Priprema

Umutite jaja, pa ih u njih izmrvite feta sir.

Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo, uz mešanje, tako da se ne formiraju grudvice.

Potom dodajte začine, kuvano meso, kačkavalj i začinsko bilje i dobro promešajte.

Namažite maslac po dnu vatrostalne posude, pa prebacite smesu na to.

Pecite u rerni na 170 stepeni oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobije finu. zlatnu nijansu.

4 kašike seckanog peršuna

4 kašike rendanog kačkavalja

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)