Foto: Printscreen/Youtube/RicetteFatteInCasa

recept

Uz ovaj trik kiflice će biti gotove za 10 minuta: Pecivo sa sirom i slaninom za koje ne morate da mesite testo

Da biste dobili zasitno i ukusno pecivo, obavezno probajte ovu proverenu pekarsku caku i bićete oduševljeni rezultatom.

Objavljeno: 28.09.2024. 22:59h

Ako uvek imate pri ruci lisnato testo, ovaj trik je nešto što ne smete da propustite!

Peciva su nepogrešiv izbor ako želite dobro da se najedete za doručak ili večeru, a nema potrebe da mesite testo i čekate da nadođe! Sve što je potrebno za slasne kiflice sa sirom, peršunom i slaninom jeste da probate jednostavno motanje oko pribora za jelo, nakon što ste napravili filovane trake od lisnatog testa.

Obavezno probajte i recite nam kako je ispalo.

foto: PrintScreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

500 g lisnatog testa

200 g kačkavalja

15 g peršuna

150 g dimljene slanine

Za fil:

120 g krem sira

2 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema

  1. Raširite lisnato testo po radnoj površini, pa ga razvucite oklagijom. Potom ga presecite napola.
  2. Izrendajte kačkavalj i poređajte po jednoj polovini testa.
  3. Iseckajte sitno svež peršun i stavite preko sira, pa sve preklopite drugom polovinom testa.
  4. Isecite ovaj "sendvič" na duge i tanke trake. Na svaku od njih stavite po list slanine.
  5. Podignite traku i njom obmotajte dršku kašike ili viljuške kao u snimku, pa pojavljajte dok ne potrošite sav materijal. Ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
  6. Pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.
  7. U špric ili kesu kojoj ste odsekli ivicu sipajte krem sir prethodno pomešan sa izgnječenim belim lukom, pa time filujte pečene kiflice.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)