ZDRAVO I UKUSNO
Najbolji recept za domaći majonez: Puna tegla zdravog namaza za samo 80 dinara, a ukus bolji od kupovnog
Osim što je razlika u kvalitetu i ukusu velika, postoji i značajna ušteda kada je reč o pravljenju domaćeg namaza.
Domaći majonez je i zdraviji i ukusniji od kupovnog, a mi vam donosimo recept uz koji ćete ga napraviti za svega nekoliko minuta.
Osim što je razlika u kvalitetu i ukusu velika, postoji i značajna ušteda kada je reč o pravljenju domaćeg namaza.
Za teglu (250 ml) domaćeg majoneza po ovom receptu potrebno je da izdvojite nekoliko minuta i oko 80 dinara, dok ista ta količina industrijskog namaza u prodavnicama košta oko 180 dinara.
Sastojci:
veće jaje
kašičica senfa
kašičica soka od limuna
prstohvat soli
prstohvat bibera
220 ml ulja
Priprema:
U činiji umutiti jaje, pa dodati malo soli i bibera. Miksati još minut, umešati senf i sok od limuna, te mutiti dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim postepeno u tankom mlazu dodavati ulje i neprekidno miksati, dok se ne dobije ujednačeni majonez željene gustine.
Čuvati u frižideru.
Bonus video: