Domaći majonez, Foto: Jela Jelena Petrović

ZDRAVO I UKUSNO

Najbolji recept za domaći majonez: Puna tegla zdravog namaza za samo 80 dinara, a ukus bolji od kupovnog

Osim što je razlika u kvalitetu i ukusu velika, postoji i značajna ušteda kada je reč o pravljenju domaćeg namaza.

Objavljeno: 27.09.2024. 19:43h

Domaći majonez je i zdraviji i ukusniji od kupovnog, a mi vam donosimo recept uz koji ćete ga napraviti za svega nekoliko minuta.

Osim što je razlika u kvalitetu i ukusu velika, postoji i značajna ušteda kada je reč o pravljenju domaćeg namaza.

Za teglu (250 ml) domaćeg majoneza po ovom receptu potrebno je da izdvojite nekoliko minuta i oko 80 dinara, dok ista ta količina industrijskog namaza u prodavnicama košta oko 180 dinara.

Sastojci:

veće jaje

kašičica senfa

kašičica soka od limuna

prstohvat soli

prstohvat bibera

220 ml ulja

Domaći majonezfoto: Jela Jelena Petrović

Priprema:

U činiji umutiti jaje, pa dodati malo soli i bibera. Miksati još minut, umešati senf i sok od limuna, te mutiti dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim postepeno u tankom mlazu dodavati ulje i neprekidno miksati, dok se ne dobije ujednačeni majonez željene gustine.

Čuvati u frižideru.

Bonus video:

(Espreso/informer/T.M.)