Pašteta, Foto: Printscreen/Twitter/@UBKEFEKTIVA

jeziv slučaj

Višnja našla jezivu stvar u tek kupljenoj pašteti, ostala u šoku! Advokat - "Čuvajte račun, možete dobiti milione!"

Iz potrošačke platforme “Halo, inspektore” kažu da su, u slučaju pronalaska “stranog tela” u proizvodima, odgovorni i trgovac i proizvođač

Objavljeno: 27.09.2024. 18:51h

Komad žice u ajvaru, crvi u teglici paprike i plastika u čokoladi samo su neki od primera koje su hrvatski kupci doživljavali u svakodnevnoj kupovini.

Zagrepčanka Višnja opisala je jedno svoje iskustvo:

- Ja sam našla šibicu u pašteti. Neko je očigledno pušio tamo gde se pakovalo. Strašno".

Rukovodilac Odeljenja za zdravstvenu ispravnost i kvalitet hrane NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, Dario Lasić ipak ističe da je takvih slučajeva ispod jednog procenta.

Žica u hrani / Ilustracijafoto: Printscreen / Facebook / F.P.

Iz potrošačke platforme “Halo, inspektore” kažu da su, u slučaju pronalaska “stranog tela” u proizvodima, odgovorni i trgovac i proizvođač.

- Oni vam jednostavno, onako bezobrazno kažu – evo vam novi ajvar, nova paprika, nova čokoladica i kažu – mi smo obeštetili potrošača, to je po meni bezobrazno. Oni su ugrozili zdravlje potrošača, s druge strane izgubili su poverenje potrošača i imaju sreće da ih potrošač ne tuži, a često potrošač i te kako ima osnovu za tužbu- kaže za RTL savetnik platforme Josip Kelemen.

Advokati navode da je u slučaju tužbe važno imati račun, a Dijana Kladar, na pitanje kolike odštete mogu dobiti potrošači, odgovara da je, u hrvatskom slučaju, reč o iznosima od 2 do 3 hiljade evra za pretrpljenu duševnu boli, a kad se govori o ozbiljnim povredama obeštećenja mogu biti i višemilionska.

Bonus video:

(Espreso / Jutarnji.hr / Prenela: J.N.)