Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

parni valjak

Iskren do koske: Košarkaš Partizana želi nazad u Ameriku!

Zanimljive reči asa crno-belih

Objavljeno: 27.09.2024. 17:56h

Američki košarkaš Duejn Vašington Junior stigao je ovog leta u redove KK Partizan.

Njegov otac Duejn Vašington Senior je, takođe, bio košarkaš, a posle igranja u NBA preselio se u Evropu gde je nosio dresove Mursije i Granade u španskom prvenstvu.

U to vreme Željko Obradović je kao trener predvodio Huventud i Real Madrid.

Duejn Vašingtonfoto: Starsport

Nekadašnjeg igrača Indijane, Finiksa i Njujorka, otac je usmerio ka dolasku u Beograd, što je on otkrio u razgovoru za "Sport klub".

- Rekao mi je da je strastven i da je “lud”. Te dve reči idu zajedno na najvišem nivou košarke, i takođe, rekao je da je sjajan trener, da uvek zna šta treba da radi, njegov napad je kao podmazana mašina i zna kako da izvuče najbolje iz svojih igrača. On kaže da je mnogo naučio od njega, znate, košarka je uzak svet, ovo je na neki način zatvaranje kruga, i za moju porodicu, za mog oca, za mene, ovo je zatvaranje kruga, simbolično na neki način. Veoma sam srećan i blagosloven zbog toga - rekao je Vašington za "Sport klub".

Vašington ima ogromnu želju da se vrati u NBA ligu.

- Da, apsolutno, ali svako ima različit plan, svako ima različit put. Mene je put doveo ovde u Beograd, ne samo zbog sebe, već zbog Partizana, Srbije, želim da dobijam utakmice, da osvajam trofeje. Želim da svi znaju da sam 100% ovde, razmišljam samo o pobedama, trofejima, želim pobedu u derbiju, želim što više pobeda, želim u plej of Evrolige. Ali, naravno, NBA je najbolja liga na svetu, naravno da želim da se vratim tamo, mislim da imam još mnogo toga da pokažem tamo, sada je sve u božijim rukama, i uzbuđen sam što sam ovde, što sam zdrav i što mogu da se takmičim na najvišem nivou. Samo treba da slušam trenera Željka, da budem sa ovom sjajnom grupom momaka, da putujem svetom i da pobeđujem u košarkaškim utakmicama. Za mene, to je blagoslov - zaključio je Vašington.

Bonus video:

(Espreso/Sport klub/Nikola Jančić/Preneo: Espreso sport)