Kevin Panter, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

bura

Zemljotres oko Kevina Pantera!

Tu dolazimo do šeste pozicije i bivšeg kapitena Partizana Kevina Pantera

Objavljeno: 27.09.2024. 12:45h > 12:47h

Najprestižnije košarkaško takmičenje u Evropi je bez ikakve sumnje Evroliga, a sa takvim prestižom dolaze i jake plate, pa su se tako pojavile cifre 10 najvećih plata.

Kako je i očekivano, ubedljivo najveću platu ima zvezda Olimpijakosa, igrač koji je ovog leta došao nazad u Evropu, bugarska haubica Saša Vezenkov i on će uzimati 4.1 milion dolara.

Prati ga igrač Efesa Šejn Larkin sa 3.75 miliona, a odmah iza njega je jedan od najboljih bekova Evrope sa 3 miliona dolara po sezoni.

Šejn Larkin i Nik Kalatesfoto: Cem Tekkesinoglu / AFP / Profimedia

Kostas Slukas zarađuje zavidnih 2.8 miliona, dok je sa samo 100.000 dolara manje na listi Valter Tavares.

Tu dolazimo do šeste pozicije i bivšeg kapitena Partizana Kevina Pantera, koji uzima 2.6 miliona u Barseloni za koju je ovog leta potpisao.

Sedmo mesto uzimaju dva igrača, a to su Kendrik Nan iz Panate i Nikola Mirotić koji nosi boje Olimpije iz Milana sa 2.5 miliona.

Kevin Panter i Željko Obradovićfoto: Starsport

Deveti je Darijus Tompson sa 2.3 miliona, takođe igrač Efesa, pa tako tim iz Turske ima dva milionera do sada na ovoj listi.

Međutim i na desetom mestu imaju centra Vensana Poarijea, koji zarađuje 2.2 miliona dolara kao i Evan Furnije, Vili Ernangomez i Najdžel Hejs-Dejvis.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/S.P./Prenela: N.J)