Autobuska stanica, Foto: Filip Plavčić

ulazak na peron

Ukida se žeton koji smo dobijali na staroj autobuskoj stanici u Beogradu: Ovo su nova pravila

Peronska karta će se sada čekirati na dve rampe postavljene na autobuskoj stanici

Objavljeno: 27.09.2024. 10:39h

Nova autobuska stanica zvanično se otvara danas, a prvi polasci su planirani za nedelju.

Moraćemo da odbacimo staru naviku da putovanje otpočinjemo i završavamo na Savskom trgu, koji će mnogima da ostane nostalgična tačka, ali i još jednu naviku koja specifično bila vezana za putovanje autobusom.

Kada ste kupovali kartu, uz nju ste dobijali i jednu malu kovanicu, poznatu kao žeton, koju ste posebno morali da čuvate i da pripazite da je ne zamenite sa sitnim novcem.

Taj oprez prilikom preuzimanja i čuvanja žetona je bila već ustaljena navika i specifičnost koja je važila baš za BAS. Jer, bez njega niste mogli da uđete na peron autobuske stanice. Čak i da imate novca da kupite novi žeton, morali biste da tražite šalter i čekate red, a ponekad za to nije bilo vremena.

Peronska karta sada će se čekirati na dve rampe postavljene na BAS, a dobra stvar je i da vam žeton neće biti potreban za pristup dolaznim peronima i onima sa kojih će polaziti prigradski autobusi u sistemu Beograd plus.

Žeton je već sada postao prošlost, kazali su u Beogradskoj autobuskoj stanici.

"Metalni žetoni se ne prodaju već dve nedelje na staroj stanici. Neće biti prodavani ni na novoj stanici", objasnili su bez preciziranja kako će nove rampe funkcionisati i da li će se cene menjati.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Mateja Beljan/Preneo D.M.)