KK Partizan, Foto: Starsport©

AU

Isplivale ogromne cifre: Ovo je budžet KK Partizan, samo na igrače ide...

Otkriveno i koliko daje država

Objavljeno: 26.09.2024. 18:43h > 18:55h

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović otkrio je koliki je budžet za sezonu 2024/25.

Crno-beli su promenili čitav tim i jasno je da su izdvojene značajne sume za angažman igrača.

U pitanju je cifra od čak 23 miliona evra, od čega se 15 miliona izdvaja na igrački kadar i stručni štab.

- Sve zavisi od budžeta. Do sada nisam govorio, mi smo budžet pre nekoliko dana usvojili, a on je 23 miliona evra. Što se tiče igrača i stručnog štaba, budžet iznosi 15 miliona evra, a ostatak su troškovi kluba. Takođe, u tih 23 miliona evra, država je dala 5 miliona evra, što očekujemo i ove godine. Dakle naši prihodi su 18, a državni pet miliona evra. Samo da napravim paralelu, kada sam došao u klub dugovi su bili 15 miliona evra, tada je imao budžet 1.5 miliona. Kada sam došao imao sam osam trenera koji su radili u Partizanu i devetog Mutu Nikolića.

Ostoja Mijailovićfoto: Starsport

- Bilo je preko 100 igrača na platnom spisku, a sada je situacija drugačija, svi su dugovi isplaćeni, porez smo od septembra do septembra uplatili preko 6 miliona evra, uskoro očekujemo da uđemo u reprogram, sada rešavamo i taj dug i posle toga neće biti dugova u nekom bližem periodu - rekao je Mijailović.

Nedavno je Nebojša Čović otkrio da budžet Crvene zvezde. Na igrače crveno-beli izdvajaju 14.308.000 evra, za stručni štab 1.140.000 evra.

Bonus video:

(Espreso sport)