Šarunas Jasikevičijus, Foto: EPA/TOMS KALNINS

ovo zvuči kao san

Šarunas Jasikevičijus se "nudi" Zvezdi i Partizanu!

Litvanac izazvao buru

Objavljeno: 26.09.2024. 16:11h

Litvanac Šarunas Jasikevičijus nije krio oduševljenje srpskom i grčkom košarkom, iako je trenutno na klupi turskog velikana, Fenerbahčea.

On je izneo očekivanja pred start sezone i "zamerio" javnosti u Turskoj što nemaju dovoljno strasti prema košarci. - Posle mesec, mesec i po dana, svi manje-više znaju šta se očekuje od njih. Trenutno, imamo probleme druge prirode. Neki igrači su propustili veliki deo predsezone i to treba da prevaziđemo na najbolji način - rekao je Jasikevičijus za "Eurohoops".

Kaže da je svestan pritiska i velikih očekivanja. - U profesionalnoj košarci sam skoro 30 godina i video sam sve i kao igrač i kao trener. Video sam različite države. Ne postoje očekivanja, ne postoji pritisak - objasnio je.

Šarunas Jasikevičijusfoto: EPA/CLEMENS BILAN

Bio je potpuno iskren kada je dobio pitanje o košarkaškoj atmosferi u Turskoj.

- Srbi i Grci su tu na višem nivou. Da u Turskoj postoji strast kao u Srbiji, bilo bi više novinara na pres konferencijama. Bilo bi pres konferencija posle utakmica Superlige Turske, što nemamo. Mnogo je više strasti u drugim zemljama- poentirao je Litvanac.

Jasikevičijus je preuzeo Fenerbahče prošle sezone, nakon odlaska Dimitrisa Itudisa, a ovim rečima je raspalio maštu navijača u Srbiji i Grčkoj.

Zamislite temperamentnog Litvanca na klupi Partizana ili Crvene zvezde... Nadamo se da će Srbija uskoro dobiti košarkašku A licencu, pa neka trenerska ni igračka imena više neće biti samo san.

(Espreso sport)