Nebojša Čović, Foto: Starsport

promene

Šta se ovo kuva u KSS-u? Čović dovodi dobro poznata imena!

Čović je poznat po svom dugogodišnjem iskustvu u srpskoj košarci

Objavljeno: 26.09.2024. 14:59h

Izbornoj komisiji Košarkaškog saveza Srbije predat je predlog koji je podržalo 30 od ukupno 33 delegata, a odnosi se na to da Nebojša Čović postane novi predsednik Saveza. Prema informacijama Meridian sporta, to praktično znači da će izbor sadašnjeg predsednika Crvene zvezde na predstojećoj sednici Skupštine KSS 1. oktobra biti samo formalnost.

Tako, Ana Joković bi ostala na svojoj poziciji, dok bi novi potpredsednici bili Nenad Krstić, Darko Jovičić i Filip Sunturlić. Ovo predstavlja značajnu promenu unutar Saveza, s obzirom na to da će ovi funkcioneri imati ključne uloge u budućim odlukama KSS.

Nebojša Čovićfoto: Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Čović je poznat po svom dugogodišnjem iskustvu u srpskoj košarci i velikim uspehom u Crvenoj zvezdi, što ga čini jakim kandidatom za ovu prestižnu funkciju.

Da podsetimo, po Statutu KSS, iskusni funkcioner je do danas, 26. septembra, trebalo da dostavi biografiju, program rada, kao i imena kandidata četiri potpredsednika (muških reprezentativnih selekcija, ženskih reprezentativnih selekcija, za takmičenje i za finansije).

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/S.G./Meridian sport/Prenela: N.J)