KK Boston Seltiks, Foto: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

kakve vesti

Grom iz vedra neba! Zvezda dovodi NBA bombu?!

Keilni centar visok 201 cm, dosad nije imao iskustva igranja u Evropi

Objavljeno: 26.09.2024. 14:24h > 14:28h

Crvena zvezda se navodno interesuje za doskorašnjeg krilnog centra Boston Seltiksa, Ošeja Briseta.

Košarkaši Crvene zvezde započeli su novu sezonu s velikim ambicijama, posebno kada je u pitanju Evroliga, dok se u domaćim takmičenjima očekuje odbrana sva tri trofeja. Međutim, sezona nije krenula kako su navijači priželjkivali – crveno-beli su iznenađujuće izgubili od tima iz Dubaija u prvom kolu ABA lige, što je pokazalo da ekipi nedostaje ključni igrač na poziciji krilnog centra.

Uprkos porazu, Zvezda ostaje fokusirana na dugoročnu viziju, a evidentno je da im je neophodno pojačanje na poziciji "4" — igrač koji bi mogao preuzeti odgovornost i biti starter u ključnim utakmicama.

Saga oko povratka Filipa Petruševa iz Olimpijakosa već neko vreme puni sportske naslovnice. Iako se čini da su pregovori zastali, mediji prenose da Crvena zvezda i dalje ne odustaje i nada se da bi Petrušev, bivši igrač Zvezde, mogao da se vrati u Beograd.

Međutim, prema saznanjima portala "Sportske.net", rukovodstvo crveno-belih već razmatra "plan B" u slučaju da Petrušev ne dođe. U fokusu je 26-godišnji Kanađanin Ošej Briset, doskorašnji igrač NBA šampiona Boston Seltiksa. Briset, krilni centar visok 201 cm, dosad nije imao iskustva igranja u Evropi, ali je nastupao za Toronto Reptorse i Indijana Pejserse pre nego što je postao deo Bostona.

Bonus video:

(Espreso/Sportske.net/Prenela: N.J)