Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

udario jako

Amerikance će ovo razbesneti! Skroz ih je otpisao!

Hrvatska, Srbija i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama

Objavljeno: 26.09.2024. 13:03h > 13:29h

Vreme dominacije Amerike je prošlo! Videli smo da se Amerikanci nisu dobro proveli na prethodna dva Svetska prvenstva gde su ostali bez medalja, a na nedavno održanim Olimpijskim igrama "drim tim" je gubio protiv Srbije punih 37 i po minuta. Zato legendarni centar Šakil O'Nil ne veruje da nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država može do zlata na Olimpijskim igrama na domaćem terenu u Los Anđelesu 2028. godine.

Igrao je O'Nil na na Svetskom prvenstvu u Torontu 1994. godine i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i na oba takmičenja je osvojio zlato, a tada su NBA igrači tek dobili pravo da nastupaju za nacionalni tim. Ogromna je bila razlika i nije bilo šanse da neko dobije Amerikance, ali sada Šek smatra da SAD nije prvi favorit za zlato.

Šakil O'Nil foto: Profimedia

"Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva pa nisam iznenađen što je Nemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao, mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu", rekao je Šekil O'Nil za nemački "Bild".

Razlog za to je što sada Amerikancima sledi smena generacija, odlaze svi najveći iz trenutnog tima. A što se tiče kandidata za zlato u Los Anđelesu O'Nil ima pik na tri tima. Jedan je Srbija, drugi Nemačka, a treći će verovatno sve iznenaditi!

Košarkaška reprezentacija Srbijefoto: MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia

"Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent i Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropski timovi su jako dobri. Hrvatska, Srbija i Nemačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama", rekao je Šek.

Bonus video:

(Espreso/Mondo/Nikola Lalović/Prenela: N.J)