Cvekla, Foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

čisto zdravlje

Kisela cvekla je najzdravija zimnica, a pravi se za 20 minuta: Vitaminska je bomba i injekcija gvožđa, odmah pišite

Kisela cvekla važi za jednu od najzdravijih zimnica.

Objavljeno: 26.09.2024. 12:52h

Cvekla može da se jede na brojne načine, čak i sirova, ali da li znate za najpopularniji način pripreme?

U pitanju je kisela cvekla koja važi za jednu od najzdravijih zimnica.

U nastavku pročitajte kako se pravi.

Potrebni sastojci

5 kilograma cvekle

3 litra vode

400 mililitara sirćeta

10 kašika šećera

5 kašika soli

5 grama konzervansa

Cveklafoto: Print screen / You Tube / Spicylicious

Cveklu dobro očistite, isecite na kolutove i stavite u šerpu, pa prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša. Kad bude dobro kuvana, dodajte so, šećer, konzervans kuvajte još desetak minuta.

Potom cveklu prebacite u zagrejane tegle, pa prelijte tečnošću u kojoj se kuvala.

(Espreso/Glossy/Prenela PV)