Cvekla, Foto: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja
čisto zdravlje
Kisela cvekla je najzdravija zimnica, a pravi se za 20 minuta: Vitaminska je bomba i injekcija gvožđa, odmah pišite
Kisela cvekla važi za jednu od najzdravijih zimnica.
Objavljeno: 26.09.2024. 12:52h
Vanja Pejić
Cvekla može da se jede na brojne načine, čak i sirova, ali da li znate za najpopularniji način pripreme?
U pitanju je kisela cvekla koja važi za jednu od najzdravijih zimnica.
U nastavku pročitajte kako se pravi.
Potrebni sastojci
5 kilograma cvekle
3 litra vode
400 mililitara sirćeta
10 kašika šećera
5 kašika soli
5 grama konzervansa
Cveklu dobro očistite, isecite na kolutove i stavite u šerpu, pa prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša. Kad bude dobro kuvana, dodajte so, šećer, konzervans kuvajte još desetak minuta.
Potom cveklu prebacite u zagrejane tegle, pa prelijte tečnošću u kojoj se kuvala.
(Espreso/Glossy/Prenela PV)