Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

nije dobra odluka

Piksi ga ne želi ni na široj listi!

Zašto ga Piksi ne zove u reprezentaciju?

Objavljeno: 26.09.2024. 12:37h > 12:39h

Najnoviji izveštaj CIES fudbalske opservatorije, o veznim fudbalerima sa najboljim statistikama u situacijama visokog pritiska, ponovo je otvorio temu vezanu za Mirka Topića i donosi pitanje zašto ga Dragan Stojković Piksi ne zove u reprezentaciju Srbije?!

Čak ni na onaj širi, iako je sadašnji član Famalikaa, svojevremeno Vojvodine, sa 23 godine jedan od najboljih defanzivaca portugalske lige.

Naime, gledajući 18 najjačih liga, uz brazilsku i meksičku pride, Topić se nalazi na visokoj 39. poziciji kada su u pitanju podaci "SkillCorner".

Mirko Topić i luka Stojanovićfoto: Starsport©

- Igrač se smatra pod pritiskom kada poseduje loptu i barem jedan protivnički igrač pokušava da mu oduzme loptu ili da ograniči njegove opcije. SkillCorner određuje intenzitet pritiska uzimajući u obzir brzinu igrača koji pritiska, njihovu udaljenost od igrača koji poseduje loptu i ugao njihovog kretanja - objašnjenje je ove situacije.

Nije Topić, zanimljivo, najbolji Srbin po ovom parametru, jer je as Liona Nemanja Matić zauzeo 34. mesto. Međutim, kao što je poznato, nekadašnji igrač Čelsija i Mančester junajteda se oprostio od nacionalnog tima.

Topić nije, te je u najboljim fudbalskim godinama. Standardan je u svom timu, odigao je svaki minut na šest utakmica u novom šampionatu, a vredi pomenuti da je Famalikao uspeo da pobedi i Benfiku (2:0). Trenutno imaju 11 bodova.

Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

Ima Topić iza sebe odličnu sezonu u dresu Famalikaa, bio je letos i na meti klubova iz Španije, a Nenad Lalatović je svojevremeno, dok je bio trener Vojvodine, rekao:

- Veoma je talentovan o čemu svedoči i to što za njega već postoje ozbiljne ponude. Mančester Siti je nudio 4.000.000 evra, ali smo odbili, jer smatramo da vredi više. Kažem to čisto da biste shvatili o kakvom se kvalitetu radi.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/M.M./Prenela: N.J)