PIO fond, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

pio fond

Oglasili se iz PIO fonda: Važno obaveštenje za sve penzionere u Srbiji

Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju propisuje da se članovi Upravnog odbora imenuju na period od četiri godine

Objavljeno: 26.09.2024. 11:57h

Na sednici Upravnog odbora Republičkog fonda PIO, održanoj 25. septembra 2024. godine, članovi UO izabrali su vršioca dužnosti predsednika i vršioca dužnosti zamenika predsednika Upravnog odbora Fonda, kojima ističe dvogodišnji mandat. Na funkciju v. d. predsednika Upravnog odbora RF PIO ponovo je izabran Danilo Vujičić, dosadašnji v. d. predsednika, predstavnik Vlade Republike Srbije, a takođe je reizabrana i v. d. zamenika predsednika, Vesna Kovačević Stanković, predstavnica Unije poslodavaca Srbije.

PIO fondfoto: Nenad Kostić

Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju propisuje da se članovi Upravnog odbora imenuju na period od četiri godine, dok predsednika i zamenika predsednika Upravni odbor bira na dve godine. I Danilo Vujičić i Vesna Kovačević Stanković na ove funkcije su izabrani drugi put u aktuelnom sazivu Upravnog odbora Fonda. Podsećamo da je prva sednica Upravnog odbora Fonda u sadašnjem sazivu održana 26. septembra 2022. godine, kada su birani i v. d. predsednika i v. d. zamenika predsednika UO RF PIO.

Govoreći o radu Upravnog odbora Fonda PIO u protekle dve godine, v. d. predsednika UO rekao je da članovi Upravnog odbora i stručne službe Fonda imaju potpuni osnov i razlog da budu zadovoljni radom Fonda PIO i samog Upravnog odbora, s obzirom na to da su postignuti izvanredni rezultati u osnovnoj delatnosti Fonda, što se pre svega odnosi na činjenicu da su penzije stabilne, redovne i da nikada nisu bile veće.

Penzioneri sede na klupifoto: Beta/Dragan Gojić

Upravni odbor Fonda, na čijem sam čelu, prezadovoljan je radom Fonda PIO, kako radom rukovodstva Fonda, tako i svih zaposlenih, jer ostvariti ovakve rezultate u ovom periodu nije bilo lako ni jednostavno. Veliku zahvalnost dugujemo i državi, jer je stvorila takav ambijent da imamo veliki broj zaposlenih, da je svaki rad na crno suspendovan, tako da imamo ovakav priliv u našem budžetu – kazao je v. d. predsednika Upravnog odbora Fonda, Danilo Vujičić. On je zahvalio na ponovo ukazanom poverenju i izrazio uverenje da će Fond i Upravni odbor Fonda postizati uspehe i u budućem radu.

Da podsetimo, PIO fond je objavio detaljan kalendar isplate penzija za septembar.

Bonus video:

+(Espreso/N.J)