Foto: Petar Aleksić

važan dan

Rijaliti zvezda će danas svedočiti na suđenju za masakr kod Mladenovca: Dopisivao se sa Blažićem pre kobne noći

Pojavio se drug Uroša Blažića kao svedok na suđenju za masakr kod Mladenovca.

Objavljeno: 26.09.2024. 11:15h > 12:42h

Suđenje okrivljenom Urošu Blažiću (22) koji se tereti da je 4. maja prošle godine ubio devetoro ljudi, a njih 12 teško ranio, danas se nastavlja u Specijalnom sudu u Beogradu.

Pozvano je 10 ključnih svedoka na današnje ročište, među kojima su Biljana Blažić, majka okrivljenog, njegov prijatelj Nikola Đorđević, rijaliti zvezda, kao i Uroševa bivša devojka A. D.

Na današnje ročište došli su roditelji Nikole Milića, najmlađe žrtve masakra, a potom i Saša i Zorica Panić, roditelji ubijene dece Kristine i Milana. Takođe, u Ustaničku ulicu pristigli su i Suzana Ranković sestra ubijenog Dalibora Todorovića.

Na ročište su došli i roditelji i brat Petra Mitrovića koji je teško povređen u masakru, ali je nažalost nakon 50 dana lavovske borbe preminuo. Ožalošćeni članovi porodica i na današnje ročište došli su sa majicama na kojima su fotografije ubijenih mladića i devojke.

Rijaliti zvezda Nikola Đorđević, prijatelj Uroša Blažića, došao je sam na suđenje, sa papirima u ruci.

Inače, danas se očekuje i njegovo svedočenje. Blažić i Đorđević su bili prijatelji, a kobne večeri neposredno pre zločina su se i dopisivali. Đorđević je, podsetimo, dva puta saslušavan u istrazi gde je detaljno ispričao da je upoznao okrivljenog na letovanju u Herceg Novom 2022. godine, kao i da su zatim postali dobri prijatelji koji su se posećivali i bili u svakodnevnoj komunikaciji.

U sanitetu Hitne pomoći iz Smedereva na suđenje je došao i teško ranjeni mladić Nemanja Ilić iz Dubone koji zbog zdravstvenih problema prošlog puta nije bio u mogućnosti da svedoči, pa se očekuje da će se to obaviti.

Uroš Blažić je na prethodnom suđenju u avgustu, podsetimo, hladnokrvno priznao zločin, ali nije želeo da pričao o krvavom piru koji je počinio te noći. Nakon okrivljenog Blažića, o krvoproliću, ali i o bolu koji im je nanesen nakon ubistva dece, svedočili su ožalošćeni članovi porodica koji su u trenu ostali bez naslednika i to bez ikakvog razloga. Atmosfera na suđenju tokom tri dana bila je i više nego napeta.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)