Ruska salata, Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrović

trik

1 sastojak treba da izbacite iz ruske salate, tako vam se neće brzo pokvariti: Čim to uradite, postaće KREMASTA!

Napravite rusku salatu bez kiselih krastavaca, jer se tako brže kvari

Objavljeno: 26.09.2024. 11:01h

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, a može da se jede i uz pečenje, da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo...

Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Ovaj recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje ste do sada pripremali. U rusku se ne dodaju kiseli krastavci, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, njen predlog su kukuruz i celer kao zamena.

Sastojci:

200 g krompira

150 g graška

200 g šargarepe

50 g kukuruza šećerca

50 g korena celera

1 kašika mešavine začina

sveži peršun

200 g šunke

285 g majoneza

Priprema:

Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz. Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci.

Nikako ne prelivajte hladnom vodom. U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku. Dobro promešajte.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)