Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

prijatno

Ručak koji vaši ukućani neće odbiti: Ovaj recept su koristili naši stari, ništa ukusnije niste probali

Pilav je jelo koje većina ljudi obožava

Objavljeno: 25.09.2024. 22:21h

Pilav je mnogima omiljeno jelo, a ovako su ga spremale domaćice u Jugoslaviji.

Sastojci:

* 2 bataka * 2 karabataka * 4 velike šargarepe * 1 manja glavica luka * 1 lovorov list * 250 g pirinča * so, biber, suvi začin * ulje

foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

Priprema:

1. Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lovora. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.

2. Na ulju kratko propržite pirinač, pa polako dolivajte vodu iz supe i povremeno mešajte.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

3. Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

4. Podmažite tepsiju uljem, sipajte pirinač s mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i pecite u vrućoj rerni 15-20 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stil/N.B./prenela:B.S.)