Erdogan, Foto: AP Photo Khalil Hamra

odjeknulo

Erdogan uputio žestoke reči: Ovo se Ukrajincima nikako neće dopasti!

Erdogan je do sada blokirao članstvo Ukrajine u NATO-u istovremeno tražeći od Švedske i Finske da promene stav o kurdskim pobunjeničkim grupama

Objavljeno: 25.09.2024. 17:53h

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da predlog Ukrajine za ulazak u NATO nije pitanje sa kojim se "žuri" i da će odnosi između Turske i Rusije nastaviti da se razvijaju.

„To su pitanja sa kojima se ne treba žuriti i kada razgovaramo i kada donosimo odluku, uvek uzimamo u obzir stav drugih država članica NATO-a, razgovaramo o tim mogućim pitanjima za stolom i u skladu sa tim donosimo konačnu odluku“, izjavio je Erdogan u intervjuu za NBC na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku.

Redžep Tajip Erdoganfoto: EPA-EFE/NECATI SAVAS

Erdogan je do sada blokirao članstvo Ukrajine u NATO-u, istovremeno tražeći od Švedske i Finske da promene stav o kurdskim pobunjeničkim grupama koje Turska smatra teroristima.

Ranije ovog meseca, Erdogan je rekao da bi poluostrvo Krim trebalo da se vrati pod kontrolu Ukrajine, kao i da Ukrajina mora u potpunosti da obnovi svoj teritorijalni integritet.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/M.L.)