Donald Tramp, Foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

nije im dobro od svega što radi

Muka im je od Trampa, sve im preselo, povukli žestok potez: Donald sve više udara, rešili su da mu stanu na put!

Grupa sa sedištem u Vašingtonu deluje u osam država i ima značajno prisustvo u državama Mičigen i Pensilvanija, ključnim za ishod izbora

Objavljeno: 25.09.2024. 17:45h

Najveća organizacija muslimanskih glasača u SAD je podržala Kamalu Haris što je značajan podsticaj njenoj kampanji jer su mnoge muslimanske i arapsko-američke organizacije odlučile da zbog politike SAD na Bliskom istoku podrže druge kandidate ili da ne podrže nikoga.

"Emgage Action", politički ogranak muslimansko-američke lobističke grupe koja postoji 18 godina, podržao je danas Kamalu Haris, kandidatkinju demokrata za predsednicu SAD, navodeći u izjavi za Asošiejted pres da "priznaju poraz" Donalda Trampa na izborima u novembru i "povratak islamofobičnoj i drugim štetnim politikama pod Trampovom administracijom".

Grupa sa sedištem u Vašingtonu deluje u osam država i ima značajno prisustvo u državama Mičigen i Pensilvanija, ključnim za ishod izbora. Ona će sada na informisanje birača da podrže Haris.

Donald Tramp i Kamala Harisfoto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

"Podrška za Kamalu Haris na predsedničkim izborima nikako ne znači da se slažemo sa svakom njenom odlukom, posebno sa onima o Gazi, već da pragmatično prilazimo ovim izborima", rekao je Vael Alzaiat, izvršni direktor "Emgage Action".

Arapsko-američke i muslimanske grupe su se mesecima sporile s liderima vladajućih Demokrata zbog načina na koji se Bajdenova administracija odnosila prema ratu Izraela protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Mnoge od tih grupa, fokusirane na proteste protiv tog rata, odlučile su da ne podrže nijednog kandidata u predsedničkoj trci.

Još jedna kontroverzna Trampova izjava - Šta ako Rusija pobedi u Ratu?

Vašingtonu je potrebna jasna strategija za izlazak iz ukrajinskog sukoba, izjavio je predsednički kandidat Republikanske stranke u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Tramp.

On je tokom mitinga u Savani, Džordžija, rekao da takav plan nemaju ni kandidat Demokratske stranke Kamala Haris niti aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden.

Donald Tramp i Kamala Harisfoto: EPA/Erik S Lesser, EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL

- Bajden i Kamala su nas uvukli u ovaj rat u Ukrajini i sada ne mogu da nas izvuku. Oni nas ne mogu izvući - istakao je Tramp.

On je obećao da će smesta prekinuti sukob u Ukrajini ukoliko bude izabran za predsednika na izborima 5. novembra.

- Mislim da smo zaglavljeni u tom ratu, osim ako ja budem predsednik. Ja ću to završiti, pregovaraću i izvući ću nas. Moramo da izađemo, a Bajden govori da "nećemo to učiniti dok ne pobedimo". Šta se dešava ako Rusija pobedi? To je ono što oni rade - vode ratove. Kao što mi je neko rekao pre nekoliko dana: pobedili su Hitlera i Napoleona. To je ono što oni rade - bore se. I nije prijatno - naglasio je Tramp.

Bonus video:

(Espreso/Beta/Preneo: V.Š)