jezero, Foto: Zorana Jevtić

pronađeno telo

Pronađeno telo Denisa Mašića

Potraga je izvršena u saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Višegrad, naveli su iz Uprave civilne zaštite.

Objavljeno: 25.09.2024. 17:17h

U Višegradskom jezeru danas je pronađeno je beživotno telo mladića Denisa Mašića (24) iz Goražda.

Kako je preneo portal "Nezavisne novine", to je potvrđeno iz Uprave policije MUP BPK Goražde nakon što je obavljena identifikacija od strane članova porodica.

Telo su pronašli Pripadnici Specijalizovane jedinice Uprave civilne zaštite Republike Srpske za zaštitu i spasavnje na vodi i pod vodom u jezeru na potezu od Ustiprače do Međeđe.

"MUP Bosanko-podrinjskog kantona (FBiH) uputio nam je molbu za potragu za nestalim licem iz Goražda. Naša jedinica sa čamcima, posadama i roniocima odmah je izašla na teren i nakon potrage pronašla muško telo u vodi Drine", objavljeno je internet stranici Civilne zaštite Republike Srpske.

Jezero / ilustracijafoto: RINA

Potraga je izvršena u saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Višegrad, naveli su iz Uprave civilne zaštite.

Denis Mašić je nestao devetog septembra ove godine, njegov nestanak je prijavljen 13. septembra policiji u Goraždu kada je počela intenzivna potraga za mladićem.

Proteklih dana pretraženo je kompletno korito Drine nizvodno od mesta gdje je poslednji put viđen na obali reke u blizini goraždanskog naselja Mujković polje, a u potragu su uključeni spasilački i timovi civilne zaštite RS i FBIH, kao i Jedinica za podršku Uprave policije MUP BPK Goražde.

(Espreso/Telegraf.rs/M.L.)