Foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

prijatno

Kremast i ukusan ručak bez muke: Nema bržeg načina da oduševite celu porodicu, uživaćete u svakom zalogaju

Uživaćete u svakom zalogaju

Objavljeno: 25.09.2024. 15:58h

Pesto pasta na jedinstven način spaja aromatični zelen sos, koji se tradicionalno pravi od maslinovog ulja, belog luka, bosiljka, pinjola i tvrdog sira, i testeninu. Ujedno, nema bržeg načina da napravite ukusan ručak i oduševite celu porodicu.

Pesto pasta

Potrebno je:

- 400g testenine po izboru

- 2 šolje svežeg bosiljka

- 1/2 šolje maslinovog ulja

- 1/3 šolje pinjola

- 1/2 šolje parmezana, narendanog

- 2 čena belog luka

- So i biber po ukusu

- Sok od pola limuna (opciono)

foto: Printscreen / Youtube / Mala Brza Kuhinjica / Little Quick Kitchen

Priprema:

Kuvanje testenine: U velikom loncu skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju dok ne postane al dente. Procedite i ostavite sa strane.

Priprema pesto sosa: U blenderu ili secku pomešajte bosiljak, pinjole, parmezan, beli luk, so i biber. Dok blendate, polako dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Po želji, dodajte sok od limuna za dodatnu svežinu.

Mešanje: U velikoj posudi pomešajte skuvanu testeninu sa pestom dok se ravnomerno ne obloži.

Serviranje: Poslužite odmah, po želji pospite dodatnim parmezanom i svežim bosiljkom.

Bonus video:

(Espreso/Žena/Iris Krdžić/prenela:B.S.)