Lepo vreme, Foto: Zorana Jevtić

vremenski rolerkoster

U petak 33, a onda pad temperature za 15 stepeni! U ovom delu Srbije će biti potop

Međutim, već u subotu stiže drastična promena vremena

Objavljeno: 25.09.2024. 11:30h > 11:37h

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upravo je objavio je najnoviju prognozu po kojoj nas narednih dana čeka pravo letnje vreme! Tačnije, od četvrtka do subote u Srbiji će vladati letnje temperature, sa najvišom od 33 stepena u petak, a već u subotu stiže drastična i nagla promena vremena.

Što se trenutne situacije tiče, kako se navodi u najnovijoj meteorološkoj najavi RHMZ izdatoj u 10 časova, danas se na severozapadu Bačke u naredna dva sata zadržava kiša, dok će na jugu Srbije padavine biti lokalna i retka pojava. U ostalim delovima zemlјe biće suvo.

Žena sa decom pored fontanefoto: Zorana Jevtić

U petak čak 33 stepena!

Kako navode u vremenskoj prognozi na sajtu RHMZ, od četvrtka do subote Srbiju očekuju letnje temperature, koje će se kretati od 28 do čak 33 stepena Celzijusovih, sa najtoplijim danom u petak. Međutim, već u subotu stiže drastična promena vremena.

Temperature po danima do subote:

u četvrtak od 28 do 31

u petak od 30 do 33

u subotu od 24 na severozapadu Bačke do 32 u centralnoj i južnoj Srbiji

U subotu pljuskovi, negde i do 40 mm za 12 sati!

Naoblačenje s kišom, plјuskovima i grmlјavinom najpre će u subotu, 28. septembra, ujutro i pre podne zahvatiti Bačku, a posle podne i uveče će se proširiti na ostatak Vojvodine i zapadne Srbije.

Otac sa sinom ispod kišobranafoto: Zorana Jevtić, vremeradar.rs

Pašće i ogromna količina kiše za kratko vreme. Naime, kako se navodi u upozorenju RHMZ, mestimično se očekuje od 20 do 40 mm padavina za 12 sati.

Kiša i plјuskovi očekuju se i na području Beograda u subotu krajem dana i tokom noći.

A u nedelju smrzavanje - temperatura pada za 10 do 15 stepeni!

U nedelјu, 29. sepbembra, u celoj Srbiji biće pretežno oblačno, osetno hladnije i vetrovito, mestimično s kišom, upozorava RHMZ.

"Temperatura će biti u padu za 10 do 15 stepeni i počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. Hladno i vetrovito zadržaće se i u ponedelјak, 30. septembra, ali uz prestanak padavina i razvedravanje", navodi RHMZ.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Nikola Todorović/Prenela: N.J)