Aleksandar Stanojević, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

humska 1

Ljubav mu je presudila: Stanojevićev najveći greh je što mnogo voli Partizan, to ga je na kraju i koštalo svega

Tužan kraj najuspešnijeg trenera Parnog valjka u poslednjih 20 i kusur godina

Objavljeno: 25.09.2024. 10:31h > 13:14h

Aleksandar Stanojević posle samo nekoliko meseci odlučio je da napusti klupu Partizana.

Srpski stručnjak podneo je ostavku posle debakla i poraza crno-belih u meču sa Crvenom zvezdom rezultatom 4:0, ali i nakon sramnog skandiranja pojedinih navijača koji su ga optužili da je prodao klub, a potom ga i povredili napadom na svlačionicu crno-belih.

Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport

Da je ovo neko idealno vreme Stanojevićev odlazak bi bio potpuno logičan. U Evropi Parni valjak nije uspeo da se domogne ni Lige konferencija, dok je u prvenstvu u prvih sedam mečeva Partizan upisao samo tri tijumfa.

Ipak, u Partizanu već odavno nije idealno vreme i Stanojević se u najgorem trenutku po njega i sam klub vratio na klupu srpskog velikana.

Umesto da dobije ogromnu podršku navijača što je pristao da se uhvati u koštac sa nerešivim problemima u Partizanu, njemu su od starta bili gurani klipovi u točkove.

Na društvenim mrežama ogroman broj pristalica crno-belih ga je optuživao za saradnju sa upravom kluba, a zameralo mu se i to što nije potpisao apel i podržao proteste navijača, iako to nije učinio niti jedan trener Partizana iz prethodnog perioda, kao ni mnoge legende kluba poput Predraga Mijatovića, Saše Ilića i drugih...

Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport©

Mnogi navijači Partizana ponašali su se kao da je Stanojević preuzeo fantastičnu ekipu koja je prošle sezone gazila sve pred sobom, a sada njegovim dolaskom zaboravila da igra fudbal.

Podsetimo, crno-beli su jedva osvojili drugo mesto u sezoni za nama, tokom prvenstva su, između ostalog, doživeli poraz na svom terenu od TSC-a rezultatom 4:0, dok su u Evropi isprašeni od danskog Nordsjelanda ukupnim rezultatom 6:0.

Ti isti navijači bili su nezadovoljni brojnim fudbalerima koji su prošle sezone nosili dres Partizana, a onda su ovog leta za sve to okrivili Stanojevića koji sigurno nije svojom voljom u timu zatekao preplaćene strance poput Frenka Kanutea, Leonarda Ovusua, Alda Kalulua, Jung-Džun Goha...

Leonard Ovusufoto: Starsport©

Takođe, nije ni njegova krivica to što se klub već pre njegovog dolaska dogovorio sa Mateusom Saldanjom da će ga ovog leta pustiti da ode, pa Brazilac u nekoliko mečeva koje je odigrao nije ni ličio na onog ubitačnog golgetera iz prošle sezone.

Daleko od toga da je Stanojević bezgrešan, dobio je veliki broj pojačanja, a većina tu ulogu nisu opravdala, uz to imao je i vidljivih taktičkih i kadrovskih grešaka u nekim utakmicama.

Ipak, i pored svega toga on je najmanje kriv za stanje u kojem se klub trenutno nalazi, isto kao što su za to najmanje krivi i njegovi prethodnici.

Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport©

Njegova jedina krivica i velika greška bila je ta što je prihvatio da se u ovom trenutku vrati na klupu Partizana. Mogao je kao brojni drugi da odbije poziv svog voljenog kluba i sačeka neka bolja vremena da se, možda, ponovo lati trenerskog posla u Humskoj 1.

Njegova ljubav prema Partizanu je presudila i on je pored svih prepreka prihvatio poziv da pomogne svom klubu (ne upravi), a na kraju mu je ta ljubav i presudila i dovela do toga da na tužan način napusti Humsku 1.

Na kraju svega, Stanojević je po treći put otišao iz svog Partizana, a u njemu su i dalje ostali ljudi kojima nikada tamo nije ni bilo mesto.

Bonus video:

(Espreso/Andrej Kosić)