Punjena paprika, Foto: Privatna arhiva

savršene

Mađari samo ovako pune paprike: Jedan naš korak ne rade, i baš zato su im sočnije i punije!

Umesto obične vode, koristite temeljac ili ostatke bistre supe od mesa i povrća

Objavljeno: 24.09.2024. 13:00h

Svaka majka i baka ima svoj recept koji garantuje savršenstvo, bilo da se koriste sveže ili suve paprike.

Iako se na prvi pogled čini jednostavno napuniti paprike mesom i pirinčem, postoji nekoliko trikova i koraka koje treba pratiti kako bi rezultat bio savršen svaki put.

Prvo, možete „podignuti“ ukus sosa u kojem se kuvaju paprike. Umesto obične vode, koristite temeljac ili ostatke bistre supe od mesa i povrća. Takođe, naseckajte malo slanine na kockice, ispržite je i dodajte u sos.

FOTO: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinj
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Baka
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Ako volite ljuto, slobodno ubacite malo ljutih papričica. Ovi dodaci će dati poseban aromatičan ton, a paprike će biti još ukusnije.

Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju da sačuvate deo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.

Još jedan sjajan dodatak koji može promeniti ukus kad spremate punjene paprike je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.

Bonus video:

(Espreso)