Policajci idu biciklima do Hilandara da bi pomogli kolegi, Foto: Printscreen/Instagram/mupsrbije

humanost

Naši žandarmi imaju srce veliko kao kuća: Ujedinjeni u velikoj borbi - krenuli biciklima do Hilandara, kapa dole!

Slike njihovog pohoda pojavile su se na zvaniučnom instagram profilu MUP-a

Objavljeno: 24.09.2024. 11:09h

Posao policajca nije samo da štite građane, oni moraju i da brinu i da pomognu, a ekipa policajaca koji su pokrenuli akciju "biciklima do Hilandara". Oni su se na put, dug oko 600 kilometara, krenuli ne bi li pomogli svom penzionisanom kolegi.

Dejanu Stanojeviću Limenom potrebna je transplatacija bubrega, a njegove mlade kolege odlučili su se da biciklom stignu do Grčke i da na taj način prikupe sredstva za pomenutu operaciju. Slike njihovog pohoda pojavile su se na zvaniučnom instagram profilu MUP-a.

- Naši hrabri žandarmi nisu samo čuvari reda – oni su ljudi velikog srca i humanosti koju su pokazali nebrojeno puta do sada. Ovoga puta ujedinjeni su u borbi za svog kolegu, penzionisanog policajca Dejana Stojanovića Limenog.

U humanitarnoj akciji, odlučili su da krenu na zahtevno putovanje – biciklima do Hilandara, kako bi prikupili sredstva za njegovu transplantaciju bubrega. Ovaj put nije samo fizički izazov, već simbol borbe za život, simbol solidarnosti i privrženosti.

Njihova hrabrost i nesebičnost treba da budu inspiracija i motiv svima, a oni uzor na koji ćemo se ugledati. Želimo im siguran put i srce puno vere.

Podržimo one koji se bore za život! - piše u opisu slike na kojoj se vide policajci koji su se pokrenuli ovu akciju.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/A.G./Prenela: N.J)