Pi Didi, Foto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

nije mu prošlo

Sudija odbio kauciju: Pi Didi ostaje u pritvoru zbog optužbi za pranje novca i trgovinu ljudima

Kombs, 54, izjasnio se da nije kriv po optužbama u utorak i određen mu je pritvor do suđenja

Objavljeno: 24.09.2024. 10:21h

Producent i preduzetnik Šon „Didi“ Kombs ostaće u pritvoru nakon što mu je sudija u utorak odbio kauciju, suočen sa optužbama za seksualnu trgovinu i pranje novca, kao i brojne druge optužbe zasnovane na događajima od 2009. godine.

Kombs, 54, izjasnio se da nije kriv po optužbama u utorak i određen mu je pritvor do suđenja.

Uhapsili su ga federalni agenti u Njujorku u ponedeljak uveče i optužili ga u nezapečaćenoj optužnici u tri tačke u kojoj se navodi da je seksualno zlostavljao žene i terao ih da učestvuju u seksualnim zabavama i da koriste drogu, koristeći pretnje i nasilje.

Pojavivši se u sudnici na Menhetnu gde su mu došli brojni članovi porodice da ga podrže, bivši muzički tajkun izjasnio se da nije kriv. Njegov advokat je zatražio od sudije za prekršaje da mu dozvoli da bude pušten uz kauciju.

Nakon dugotrajnog saslušanja o puštanju pod kaucijom na kojem su tužioci izrazili zabrinutost u vezi sa petljanjem svedoka i rizikom od bekstva, sudija Tarnofski je odbacila kauciju, rekavši da je zabrinuta zbog „neuravnotežene moći“ u slučaju koji uključuje ljude za koje je rekla da su „podložni prinudi“.

Ona je takođe navela zabrinutost zbog njegove navodne sklonosti besu, nasilju i zloupotrebi supstanci.

foto: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kombs nije imao očiglednu reakciju na odluku o pritvoru, a njegov advokat Mark Agnifilo rekao je da će se žaliti.

Pored pranja novca i trgovine ljudima, Kombs je optužen za prevoz žrtava preko državnih granica kako bi se bavio prostitucijom.

Damian Viliams, američki tužilac Južnog okruga Njujorka, rekao je da je istraga u toku, iako je Kombs jedina osoba optužena do sada.

U optužnici se navodi da je Kombs decenijama „pretio, zlostavljao i primoravao žene i druge oko sebe da ispune njegove seksualne želje, zaštite svoju reputaciju i prikrivaju svoje ponašanje“.

Optužen je da je vodio zločinačku organizaciju koja je vršila „trgovinu ljudima u cilju seksualne eksploatacije, prinudnog rada, otmice, paljenja, podmićivanja i opstrukcije pravosudnog sistema“.

Kombs je navodno učestvovao u „ponovljenom obrascu“ verbalnog, emocionalnog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja žena, navodi se u optužnici.

„U brojnim prilikama od 2009. godine, Kombs je napao žene tako što ih je, između ostalog, udarao pesnicama i nogama, vukao i bacao predmete na njih“, navodi se.

foto: W8Media / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vilijamsova je rekla da su žene bile primorane da učestvuju u produženim seksualnim nastupima sa muškim seksualnim radnicima na sesijama koje je Kombs planirao i kontrolisao i koje je često snimao.

Sesije su „ponekad trajale danima i često su uključivale razne narkotike kao što su ketamin, ekstazi i GHB“, rekao je on.

„U optužnici se navodi da je Kombs pretio žrtvama i primoravao ih da učestvuju“, dodaje se.

Ranije poznat kao Pi Didi, reper se smatra ključnom figurom u prelasku hip-hopa sa ulice u luksuzne klubove.

Uprkos njegovim naporima da neguje imidž poslovnog mogula, niz tužbi prikazuje Kombsa kao nasilnog čoveka koji je iskoristio svoju slavu da bi lovio žene.

Optužbe su usledile nakon što je pevačica Kesi, čije je pravo ime Kazandra Ventura, prošle godine navela da ju je Kombs izlagao fizičkom nasilju i drogama više od decenije i silovao 2018.

Par se upoznao kada je Ventura imala 19, a Kombs 37 godina, nakon čega je ona potpisala ugovor sa njegovom diskografskom kućom i počeli su da se zabavljaju.

Ta optužba je rešena van suda, ali je usledila serija sličnih sumornih tužbi za seksualni napad, uključujući i onu u decembru od strane žene koja je tvrdila da su je Kombs i drugi grupno silovali kada je imala 17 godina.

Bonus video:

(Espreso)