Ivica Iliev, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

užas

Iliev bljuvao vatru posle derbija, udario žestoko po Partizanu: Nije poštedeo nikog, pa ni Stanojevića i igrače!

Selekcija je razočaravajuća, Zvezda je toliko odmakla da moramo da se resetujemo“, ističe povratnik na direktorsku funkciju u Humskoj

Objavljeno: 24.09.2024. 09:59h > 10:20h

Vratio se Ivica Iliev da drži slova. Najpre je upro prstom u Omladinsku školu Partizana, a onda i na prvi tim.

Ako nije „bljuvao vatru“, kao što je želeo, pa se suzdržavao tokom promocije na funkciju sportskog direktora, jeste po okončanju 174. večitog derbija. Udario je na sve: saradnike, igrače, trenera...

Najpre o igri. Utisak je stao u tri reči.

„Poražavajuća partija Partizana“, konstatovao je Ivica Iliev za Sportski žurnal.

Onda se zaleteo, ocenivši da crno-beli ni ove sezone nisu konkurentni komšijama. Ni u jednom segmentu.

„Zvezda je mnogo iznad Partizana. Čestitam večitom rivalu. Ovo je prvi meč otkako sam se vratio i jasno je da je potrebno mnogo toga da se uradi, ali nisam znao da baš ovoliko mora da se promeni... Gotovo svaku utakmicu igramo bez dvojice, trojice igrača u ofanzivnom delu, što je stvarno razočaravajuće“.

Potom je Iliev, između redova, kritikovao Aleksandra Stanojevića, koga je do pre samo nekoliko dana hvalio, Igora Duljaja s kojim je nekad igrao, Miloša Vazuru s kojim je opet oformio partnerstvo, jer ih je označio kao tvorce, neubedljive ekipe. Kako sam kaže, stranci – a od startera u ponedeljak veče četvorica su stigla u Stanojevićevom, a dvojica u mandatu Duljaja – su daleko ispod nivoa potrebnog crno-belima.

Ivica Ilievfoto: Starsport©

„To je, možda, najlošiji tim Partizana u poslednjih 30-40 godina. Selekcija je stvarno razočaravajuća... Stranci? Ne može da se kaže za takve igrače da su pojačanja, kad imaju neverovatnu inferiornost. Čak mogu reći – amaterski igrači, poniženje za ovaj klub. Neko će reći da sam grub, ali hoću da budem takav, jer moramo da se otreznimo i budemo svesni da se, nažalost, ne takmičimo sa Zvezdom... Šta se dogodilo poslednjih par godina, zaista ne znam, ali ovo je mnogo, mnogo ne loše, nego očajno“.

Period koji pominje novi/stari sportski direktor poklapa se sa onim kad nije bio u klubu, ali daleko od toga da je Parni valjak jurio našim i evropskim stazama dok je prethodni put bio na funkciji.

„Takva dominacija Zvezde... Toliko su odmakli da, jednostavno, Partizan mora da se resetuje i da shvatimo da je ovo realnost, da iz nje ponovo stvaramo nešto novo. Nažalost, limitirani smo, jer mnogo je igrača kojima je mnogo lepo u Beogradu, imaju najveće ugovore u karijerama i niko ih neće i onda mi ne možemo da ih se rešimo. To su sve ogromni problemi koje ne znam kako ćemo da rešimo, biće velike muke“, predočio je Iliev za Žurnal.

Za većinu izrečenog je – u pravu. Naročito za ovo poslednje. No, te igrače je neko doveo u Humsku i dao im plate koje sad razdiru finansije kluba. Glavom i bradom, Miloš Vazura. Prvi saradnik Ivice Ilieva.

Bonus video:

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)