Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

ukusno

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Recept za hladne dane koji nam slede, uživaćete u svakom zalogaju

Kuvani kiseli kupus je redovan gost na mnogim trpezama u Srbiji tokom zime.

Objavljeno: 23.09.2024. 14:16h > 14:18h

Kuvani kiseli kupus je jedno od najomiljenijih zimskih jela u Srbiji. Recept je lagan, ali ipak zahteva neko vreme, pošto je neophodno da se kupus krčka između sat i po i dva.

SASTOJCI

kiseli kupus - jedna glavica

suvo meso - oko 1 kg

beli luk - tri čena

crni luk - jedna glavica

začinska paprika - jedna kašika

slanina - jedan manji komad

mast - dve kašike

so - po ukusu

začini - po ukusu

lovorov list

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

PRIPREMA

Kao prvi korak suvo meso iseckajte na male kocke, a onda ga stavite u šerpu, prelijte vodom i kuvajte nekih desetak minuta.

A sad je creme i da obe vrsta luka iseckate na sitne komadiće, a posle ih propržite u jednoj dubokoj šerpi na zagrejanoj masti uz začinsku papriku.

Nakon toga kupus isecti na krupnije komada i ne zaboravite da ga operete ukoliko je suviše kiseo.

Posle kupus ubacite u šerpu sa lukom i sipajte na taj način da tečnost prekrije kupus. Sve što vam još preostaje je da ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list i da ostavite na vatri negde između sat i po i dva.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)